r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Csillárka konyhájából

Csillárka
Képviselőfánk Csillárka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

618
Kalória
13.3g
Fehérje
56.1g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
89.3g
Víz
287.6g
Koleszterin
667.5mg
Élelmi rost
29.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 7402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    438.9 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1831 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    672.9 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1071.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    959 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3940 micro
Összesen 7402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a zsírt felolvasztjuk, de nem forraljuk fel, inkább még úszkáljon benne egy-két fel nem olvadt darabka. Hozzáöntjük a vizet, amiben előzőleg elkevertük a sót és a cukrot! Addig forraljuk, amíg "köpködni" nem kezd. Ezután belekeverjük a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le a tészta, mert sütés után is érződni fog rajta az égett íz!
  2. A tésztát hagyjuk kicsit hűlni. Kellemes meleg legyen, különben a tojások megsülnek benne. A tojásokat egyenként keverjük a tésztához. A legkönnyebb kézimixerrel. A tojások méretétől függ, hogy mennyit vesz fel a tészta. A vége felé keverjünk rá kézzel is, mert úgy fogjuk látni, hogy kellő állagú-e a tésztánk. Enyhén krémes állagúnak kell lennie.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével tojásnyi nagyságú halmokat nyomunk.
  4. Sütés előtt 1 órát pihentetni kell a tésztát.
  5. 220-230 fokra előmelegítjük a sütőt. A tepsit a sütőtérbe tesszük, és pici vizet spriccelünk a sütő aljára. Addig nem nyitogatjuk a sütő ajtatát, amíg színt nem kap a tésztánk. Kb. 15-20 perc.
  6. Ezután résnyire kitámasztjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozni tudjon.
  7. A hőmérsékletet 130-140 fokra csökkentjük, és pár percig szárítjuk a tésztát. Sütés után aranybarna színű, könnyű, üreges tésztát kell kapjunk.
  8. Megfőzzük a sárgakrémet: Először a tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. (Ha van segítség jobb a krémet főzés közben felverni, hogy egyszerre legyen kész a tojáshab és a krém.) A pudingport 3 dl tejjel simára keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját. A maradék tejet a cukor másik felével felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingporos masszát. Addig főzzük, még 1-et nem rottyan. Majd a tűzről levéve gyors, határozott mozdulattal beledolgozzuk a tojáshabot.
  9. A fánkok tetejét levágjuk, és a még forró krémet habzsák segítségével a fánkok üreges belsejébe töltjük. Megvárjuk míg a krém kihűl.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük és a sárgakrémre nyomjuk. A fánkok tetejét a tejszínre helyezzük, porcukorral meghintjük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Kissé bonyolult recept, de aki szereti a kihívásokat bátran vágjon bele, mert a végeredmény miatt megéri! Nagyon finom!

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek