Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi képviselőfánk

Házi képviselőfánk
Házi képviselőfánk
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első próbálkozás.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastag aljú edényben felforraljuk a vizet a zsírral, cukorral és sóval.
  2. Beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, amíg összeáll egy gombócba a liszt. Picit pirítjuk, de állandóan keverjük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként beleütjük a tojásokat a meleg masszába. Minden tojást alaposan kikeverünk. A 4. tojásnál szépen nyúlós tésztává alakul a massza.
  4. Vékonyan kizsírozott tepsibe kanállal halmokat készítünk a tésztából, vigyázva, hogy legalább 5 centi hely legyen a halmok között.
  5. 220 fokos előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot, és 25 percig sütjük tovább. A letelt idő után elzárjuk a gázt, és kb. 20-30 percig még a sütőben hagyjuk. (A sütőajtót egyszer sem nyitjuk ki.)
  6. Ha letelt a fél óra, kiszedjük a puffancsokat, levágjuk a kalapjukat, és főzött krémmel megtöltjük.
  7. Krémhez: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és sóval, majd beleszórjuk a lisztet, pici tejjel simára keverjük, és a felforralt tejben összefőzzük sűrűre. Még forrón -de már lehúzva a tűzről- hozzákeverjük a tojáshabot. Lefedjük egy konyharuhával és úgy rá egy fedő, majd kihűtjük a krémet. (Így nem csöpög bele a pára.)
  8. Ha kihűlt, ezzel töltjük meg a fánkokat, és a tetejére keményre vert tejszínhabból egy kanálnyit teszünk. Az így megtöltött fánkok tetejére a levágott kalaptető kerül.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 66 430
elküldve: 13
receptkönyvben: 225
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: -

szakács

p2

Mióta szakács: 2011.11.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk, főzött krémmel töltött puffancs, krémmel töltött égetett tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kaktusz02
Kaktusz02 Sat, 2015-01-03 13:52

Nem mindegy, hogy mekkora a tojás. Mármint ami a tésztához kell. Nekem túl nagyok voltak a tojások, egyik este kipróbáltam, és az egész folyt. No másnap reggel újra próbálkoztam, 2 tojással kikevertem, a harmadikat felvertem villával, és lassacskán adagoltam hozzá, és a fele elég volt. De nagyon finom lett!!!! Minden vendég azt hitte ránézésre, hogy cukrászdában vettem :) Köszönöm!

dora_001
dora_001 Sun, 2012-07-08 10:36

Szia!

Nem tudom miért, de nekem nem lett nyúlós a tészta a 4. tojás belekeverése után sem...
Egy nagy gombócot kaptam, míg a tojások előtt egy híg massza volt az egész.

Pedig a leírás szerint pont fordítva kellett volna lennie.

Most van a sutőben, kíváncsi vagyok így mi lesz belőle, de szerinted mi lehetett a baj?
Mindent úgy csináltam ahogy írtad...

Köszi a segítséged!

mokusmama
mokusmama Fri, 2012-05-11 20:39

Szia, holnap szeretném elkészíteni, de kb. hány darab lesz ebből az adagból? Köszi szépen!

pitzburg
p2 / pitzburg Thu, 2012-05-03 12:07

Ne haragudj, nem is néztem hogy írt valaki :(
Nem tudom, hogy lehet-e helyettesíteni, én nem próbáltam még vajjal.

vlujza
vlujza Mon, 2012-03-19 12:17

a krém is nagyon jól sikerült , estére szinte mind elfogyott a sütemény Köszönet még egyszer a receptért.

vlujza
vlujza Sun, 2012-03-18 13:50

most vettem ki a sutobol a kepviselofankot, fantasztikus a recept. Olyan szepen megnottek, koszi a receptet. Most keszulok elkesziteni a kremet

828
sertészsír 15 dkg
víz 1.5 dl
finomliszt 15 dkg
1 csipet
tojás 4 db
cukor 0.5 teáskanál
tojássárgája 4 db
finomliszt 4 evőkanál
tej 6 dl
cukor 4 ek
0 ízlés szerint
vaníliás cukor 2 csomag
tojásfehérje 4 db