r
Nosalty Logó

Epres csokis sakktábla torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Epres csokis sakktábla torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóták

Krém

Dekoráció

Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóták

Krém

Dekoráció

Összesen 9862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóták

Krém

Dekoráció

Összesen 289 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    542.3 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    2194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6321.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1071.9 g
  • Cukor
    517 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4218 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    1801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4001 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2582 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3210 micro
Összesen 9862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

Piskóták

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóták

  1. A piskóta hozzávalóiból 2 piskótalapot sütünk, egy fehér és egy barna színűt.
  2. A piskótalapokhoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakaóport kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. A tortaformát alul sütőpapírral béleljük, a falát pedig margarinnal kikenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk őket kihűlni. Értelemszerűen a fehér és a kakaós tésztát külön- külön, két körben készítjük el ;)
  4. A két kész tortalapunkat megfelezve kapunk 4 réteget, amiket gyűrűkre vágunk fel, én ehhez egy 20 cm átmérőjű tortaformát és egy fánk szaggatót használtam.
  5. A fehér és a barnában kicserélgetjük a színeket, hogy ne legyen két egyforma egymás mellett, így lesz szép kockás a mintázata a tésztánknak felvágáskor.

Krém

  1. Először a krémet készítjük el, mert annak egy éjszakát állni kell a hűtőben felhasználás előtt. A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, majd a gázról levéve hozzáadjuk a csokipasztillákat is, és addig kevergetjük, míg el nem olvad mind. Ekkor a margarint kockánként szintén hozzáadjuk, és simára keverjük vele a krémünket. Így mehet a hűtőbe pihenni.
  2. A krémet a hűtőből kivéve habverővel alaposan átdolgozzuk, levegőssé tesszük, így könnyen kenhető lesz.

Dekoráció

  1. Az epreket kiválogatjuk, és megmossuk. A szebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a maradékot vékony szeletekre vágjuk.
  2. A tortánk összeállításánál a tortalapokat felváltva helyezzük egymásra szín szerint, tehát két egyforma mintázatú gyűrűkkel rendelkezőt nem rakunk egymásra! A piskótákra közvetlenül kerültek nálam az eperszeletek, és arra a krém. A gyűrűk közé is kenhetünk krémet, nem csak a rétegek közé. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is a tortának. Nekem pont elég volt a krém, nem volt maradék.
  3. A torta krémes oldalához egyesével hozzáragasztjuk a csokis ostyarudakat, addig haladunk vele, míg mindenhová jut.
  4. A dekorációhoz olvasztunk egy kis csokit olívaolajjal, és ebbe mártogatjuk a félretett eperszemeket, amiket a krém tetején csinosan elhelyezünk. A megmaradt olvasztott csokit sem pazaroljuk el, és rácsorgatjuk a krémre.
  5. A kész művet pár órára még betehetjük fogyasztás előtt a hűtőbe dermedni, ekkor szebben fognak látszani a rétegek szeleteléskor ;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9040
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Tavaly Tesómnak TúróRudi tortát készítettem születésnapjára, idén pedig ez a finomság lett a meglepetés.

Hozzávalók

Piskóták

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek