r
Nosalty Logó

Epres csokis sakktábla torta

SüniSüti
Epres csokis sakktábla torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóták

Krém

Dekoráció

822
Kalória
15g
Fehérje
89.3g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
80.2g
Víz
182.8g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
43.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóták

Krém

Dekoráció

Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóták

Krém

Dekoráció

Összesen 9862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóták

Krém

Dekoráció

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    542.3 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    2194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6321.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1071.9 g
  • Cukor
    517 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    962.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4218 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    1801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4001 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2582 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3210 micro
Összesen 9862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

Piskóták

  1. A piskóta hozzávalóiból 2 piskótalapot sütünk, egy fehér és egy barna színűt.
  2. A piskótalapokhoz a tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakaóport kanalanként adagoljuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. A tortaformát alul sütőpapírral béleljük, a falát pedig margarinnal kikenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk őket kihűlni. Értelemszerűen a fehér és a kakaós tésztát külön- külön, két körben készítjük el ;)
  4. A két kész tortalapunkat megfelezve kapunk 4 réteget, amiket gyűrűkre vágunk fel, én ehhez egy 20 cm átmérőjű tortaformát és egy fánk szaggatót használtam.
  5. A fehér és a barnában kicserélgetjük a színeket, hogy ne legyen két egyforma egymás mellett, így lesz szép kockás a mintázata a tésztánknak felvágáskor.

Krém

  1. Először a krémet készítjük el, mert annak egy éjszakát állni kell a hűtőben felhasználás előtt. A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, majd a gázról levéve hozzáadjuk a csokipasztillákat is, és addig kevergetjük, míg el nem olvad mind. Ekkor a margarint kockánként szintén hozzáadjuk, és simára keverjük vele a krémünket. Így mehet a hűtőbe pihenni.
  2. A krémet a hűtőből kivéve habverővel alaposan átdolgozzuk, levegőssé tesszük, így könnyen kenhető lesz.

Dekoráció

  1. Az epreket kiválogatjuk, és megmossuk. A szebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a maradékot vékony szeletekre vágjuk.
  2. A tortánk összeállításánál a tortalapokat felváltva helyezzük egymásra szín szerint, tehát két egyforma mintázatú gyűrűkkel rendelkezőt nem rakunk egymásra! A piskótákra közvetlenül kerültek nálam az eperszeletek, és arra a krém. A gyűrűk közé is kenhetünk krémet, nem csak a rétegek közé. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is a tortának. Nekem pont elég volt a krém, nem volt maradék.
  3. A torta krémes oldalához egyesével hozzáragasztjuk a csokis ostyarudakat, addig haladunk vele, míg mindenhová jut.
  4. A dekorációhoz olvasztunk egy kis csokit olívaolajjal, és ebbe mártogatjuk a félretett eperszemeket, amiket a krém tetején csinosan elhelyezünk. A megmaradt olvasztott csokit sem pazaroljuk el, és rácsorgatjuk a krémre.
  5. A kész művet pár órára még betehetjük fogyasztás előtt a hűtőbe dermedni, ekkor szebben fognak látszani a rétegek szeleteléskor ;)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Tavaly Tesómnak TúróRudi tortát készítettem születésnapjára, idén pedig ez a finomság lett a meglepetés.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek