Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos krémes csokitorta

Narancsos krémes csokitorta
Narancsos krémes csokitorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta alapja egy feketeerdő-torta recept. A barátom születésnapjára szerettem volna készíteni valami finom tortát, és hosszas keresgélés és ötletgyűjtögetés után ötlöttem ki ezt a receptet. A torta végül nagyon jól sikerült, szép és finom is lett, az ünnepelt édesanyja először nem akarta elhinni, hogy én csináltam a tortát:) Akkor én csak 1 szeletet ettem, de azóta a családomnak is megcsináltam, és nekik is nagyon ízlett:))

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: A 7 db tojást kettéválasztjuk, majd egy külön tálban kemény habbá verjük a fehérjét. Egy másik tálban krémesre keverjük a cukrot a tojássárgájával.
  2. A tojássárgájához és a cukorhoz hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a kakaóport és a reszelt citromhéjat. Ezeket elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásfehérjét.
  3. A tésztát beleöntjük egy formába, majd beleszórjuk gyorsan a csokidarabokat, hogy azok ne süllyedjenek le az aljára.
  4. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.
  5. Krém: Az előre hűtött tejszínt habossá verjük, majd összekeverjük a lekvárral, és 2 rétegben elkenjük a piskótában.
  6. Díszítés: Darabos habbá verjük az előre lehűtött habtejszínt, majd az oldalára simítjuk a habot és megszórjuk csokireszelékkel. A csokit mi is lereszelhetjük, de lehet készen is kapni a boltban. Ha mi reszeljük a csokit figyeljünk, hogy ne legyen túl apró a dara, mert nem lesz olyan jól szórható!
  7. A torta tetejét tetszés szerint díszíthetjük:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 253
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szandika konyhája

Mióta szakács: 2012.04.01.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos csokitorta, tejszínes csokitorta, csokoládétorta narancsosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Wed, 2018-05-30 20:42

Kedves szakács meg sütöttem' a narancsos krémes tortát nagyon finom volt köszi a receptet üdv Gizike

587
tojás 7 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 7 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
csokoládé 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 250 ml
narancslekvár 3 ek
habtejszín 250 ml
csokoládédara 5 ek