r
Nosalty Logó

Epertorta fehér csokis piskótával

NS
Epertorta fehér csokis piskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

193
Kalória
4.6g
Fehérje
19.1g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
60.8g
Víz
61g
Koleszterin
891.7mg
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

fehér csokoládés piskóta

  1. A fehér csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett.
  2. A tojások sárgáját a fele cukorral és a fél rúd vaníliával addig verjük, míg kifehéredik.
  3. Vékony sugárban hozzákeverjük a vajas csokoládét, végül rászitáljuk a lisztet a keményítővel.
  4. 2 ek fölaprított diót megpörkölünk szárazon egy serpenyőben, és hozzáforgatjuk a masszához.
  5. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, és 150-160 fokon sütjük 30 percen keresztül. A formában hagyjuk kihűlni.

gyümölcshab

  1. Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
  3. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
  4. A piskótára helyezzük a félbevágott eperszemeket (akár úgy, hogy szépen a tortagyűrű oldalához érjenek- így szép mintát adnak ki a torta oldalán majd).
  5. A kész habot az eper rétegre öntjük, és hűtőben 3-4 óra alatt összeáll.
  6. A hab egy részét félretehetjük, és hűtőben dermesztés után a torta tetejének díszítéséhez fölhasználhatjuk. Illetve sablont tehetünk a torta tetejére, és kakaóporral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Nagyon finom, könnyű, joghurtos gyümölcshab, különleges pörkölt diós piskótán...  Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető, így egész nyáron be lehet vetni. A receptet Angela’s taste oldalán találtam, és lényegében nem is változtattam rajta. Nagy sikert aratott! 18 cm-es tortaformához láthatóak az arányok. A gyümölcs mousse dermesztés után habzsákkal kiválóan formázható, így érdemes egy részt félretenni belőle, és a torta díszítéséhez felhasználni. Na meg maminti art sablonnal feldobni.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...