r
Nosalty Logó

Epertorta fehér csokis piskótával

NS
Epertorta fehér csokis piskótával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

193
Kalória
4.6g
Fehérje
19.1g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
60.8g
Víz
61g
Koleszterin
891.7mg
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 1929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

fehér csokoládés piskóta

  1. A fehér csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett.
  2. A tojások sárgáját a fele cukorral és a fél rúd vaníliával addig verjük, míg kifehéredik.
  3. Vékony sugárban hozzákeverjük a vajas csokoládét, végül rászitáljuk a lisztet a keményítővel.
  4. 2 ek fölaprított diót megpörkölünk szárazon egy serpenyőben, és hozzáforgatjuk a masszához.
  5. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, és 150-160 fokon sütjük 30 percen keresztül. A formában hagyjuk kihűlni.

gyümölcshab

  1. Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
  3. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
  4. A piskótára helyezzük a félbevágott eperszemeket (akár úgy, hogy szépen a tortagyűrű oldalához érjenek- így szép mintát adnak ki a torta oldalán majd).
  5. A kész habot az eper rétegre öntjük, és hűtőben 3-4 óra alatt összeáll.
  6. A hab egy részét félretehetjük, és hűtőben dermesztés után a torta tetejének díszítéséhez fölhasználhatjuk. Illetve sablont tehetünk a torta tetejére, és kakaóporral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Nagyon finom, könnyű, joghurtos gyümölcshab, különleges pörkölt diós piskótán...  Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető, így egész nyáron be lehet vetni. A receptet Angela’s taste oldalán találtam, és lényegében nem is változtattam rajta. Nagy sikert aratott! 18 cm-es tortaformához láthatóak az arányok. A gyümölcs mousse dermesztés után habzsákkal kiválóan formázható, így érdemes egy részt félretenni belőle, és a torta díszítéséhez felhasználni. Na meg maminti art sablonnal feldobni.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek