r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés csokiálom

NS
Epres-mascarponés csokiálom
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

627
Kalória
15.5g
Fehérje
59.4g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
112.4g
Víz
180.4g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
30.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

Összesen 3757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta sütése

Krém készítése

Összeállítás

Díszítés

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3977.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    356.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    674.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1627 micro
Összesen 3757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

Piskóta sütése

  1. A sütőt 175 fokra melegítjük. Ebben fog kb. 20 percig sülni a piskóta. Egy 26 cm átmérőjű kerek sütőformát kikenünk margarinnal.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, és a fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük. A sárgáját ezután hozzáadjuk.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Homogénné keverjük a tésztát, és a sütőformába öntjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém készítése

  1. A mascarpone sajtot a kevés tejjel összekeverjük. Az eper 2/3-át a cukorral összeturmixoljuk, és a mascarponébe keverjük.
  2. A maradék epret feldaraboljuk, és megszórjuk a tetejét kevés cukorral. 3 percig állni hagyjuk, majd belekeverjük a krémbe.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalapot a tortaformába helyezzük, és megkenjük a tetejét bőségesen a krémmel. Ráhelyezzük a másik piskótalapot is, és a maradék krémet a tetejére kenjük.
  2. A tortát 2-3 órára a hűtőbe tesszük, ezután már szépen megdermed a krém, és le lehet venni a tortaformát. Jöhet a díszítés, majd az evés!

Díszítés

  1. A csokoládét pár percre a fagyóba tesszük, és ha megkeményedett, akkor sajtreszelőn lereszeljük. A reszelékkel megszórjuk a torta tetejét. Eperszeletekkel tovább díszíthető a torta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Könnyű, egyszerű, nagyszerű torta, bármilyen alkalomra! (szülinap, névnap..)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...