Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta pnóri konyhájából

Tejszínes epertorta pnóri konyhájából
Tejszínes epertorta pnóri konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg sztracsatella torta volt a krém alapja, csak ott fehér csokit is olvasztva adunk a pudinghoz, amikor főzzük.

Sógornőm szülinapjára sütöttem, könnyű, lágy és nem gejl, alig lehet abbahagyni. Főleg ha egy kicsit fanyarkásabb az eper még finomabb.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Az epret ne keverjük a krémbe, inkább csak szórjuk, úgy biztos, hogy nem esik össze a tejszín. Eperből ne használjunk túl érettet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához tojások fehérjéit elkezdjük kézi habverővel kemény habbá verni, kanalanként beletesszük a cukrot.
  2. Ha már elég kemény a hab, kisebb fokozatra vesszük a habverőt, és beletesszük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, és beleöntjük a csomag sütőport, majd a kakaót és végül az ételszínezéket, eközben folyamatosan keverjük a habverővel, lehetőleg 1-2 fokozaton.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  4. 2 csomag vaníliapudingot a 6 dl tejjel megfőzzük, majd folyamatos kevergetéssel teljesen hagyjuk kihűlni. (Erre az időre fagyasztóba szokta, tenni a tejszínt, hogy jó alaposan áthűljön.)
  5. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. (Ez utóbbi elhagyható belőle, a képen látható torta krémjébe azért tettem, hogy az eper miatt a tejszín ne essen össze.)
  6. Ha már teljesen kihűlt a puding, lassan kanalanként hozzáadjuk a tejszínt, óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
  7. A tortát 3 lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd apróra vágott epredarabokkal megszórjuk jó vastagon, majd a középső lapot rátesszük, és kicsit megnyomkodjuk. Ismét jöhet a krém és az eperdarabok.
  8. Miután rákerült a felső lap is, a maradék krémmel bevonjuk, s díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 337
elküldve: 7
receptkönyvben: 208
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pnóri

Mióta szakács: 2011.10.30.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos epertorta, krémes torta eperrel, tejszínes epertorta vaníliapudinggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

372
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
ételfesték 6 kávéskanál
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
habtejszín 5 dl
cukor 15 dkg
habfixáló 1 csomag
eper 15 dkg