Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes brownie

Eperkrémes brownie
Eperkrémes brownie
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre elkezdtek érni az eprek a kertünkben.

Így nem hagyhattam ki egy finom epres süti elkészítését.:-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tejet a margarinnal és a kétféle cukorral olvadásig melegítjük.
  2. Levéve a tűzről hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sót, végül a tojásokat és a tejfölt.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez az epret leturmixoljuk, majd egy lábasba tesszük forrni.
  5. Fél dl vízzel elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforrt eperhez, pudinggá főzzük.
  6. A vajat felolvasztjuk, és kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk az eperkrémhez, összedolgozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  7. A tejszínhabot elkezdjük felverni a vaníliás cukrokkal, majd mikor félig felvertük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  8. Mikor langyosra hűlt az epres pudingos krém, hozzáöntjük a felvert tejszínhabhoz, és összedolgozzuk.
  9. 14-15 szem epret feldarabolunk negyedekre, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  10. Rásimítjuk a sütire.
  11. A tetejéhez a csokit megolvasztjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a porcukrot, jól kikeverjük (ne legyen túl folyós).
  12. Óvatosan ráöntjük a krémre, és elsimítjuk rajta.
  13. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 715
elküldve: 95
receptkönyvben: 701
elkészítve: 33/55
Facebookon megjelent: 2

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epres kocka, eperpudingos szelet, krémes sütemény eperrel

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dittus1983
Dittus1983 Wed, 2016-07-13 13:24

Köszönöm szépen ezt az isteni receptet! Nagy siker mindig mikor megsütöm! Valamilyen más gyümölccsel szoktátok sütni? :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2016-07-13 13:34

Kedves Dittus!
Örülök, hogy ilyen nagy sikere van!
Őszibarack befőttel csináltam mèg, úgy is finom volt.

Szép napot!
Üdv: Alkonyat

kleszken.melinda
kleszken.melinda Wed, 2016-06-01 22:25

Nagyon finom es latvanyos! Tortaformaban keszitettem el es a kozepebe is tettem epres kremet. Koszonom a receptet! :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2016-06-02 19:50

Kedves Melinda!
Biztos még finomabb volt, hogy a középen is volt krém.
Örülök, hogy ízlett.
Köszönöm a visszajelzést.
Üdv: Alkonyat

Jzsozsoka
Jzsozsoka Sat, 2014-05-31 18:42

Betartottam a recept utasításait és isteni lett! Köszönjük! A piskótát más sütikhez is fel fogom használni. :-)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2014-06-01 09:22

Kedves Zsozsoka!
Örülök, hogy ízlett! :-)
Köszönöm a visszajelzést!
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

kondormelinda
kondormelinda Mon, 2013-06-10 08:45

sajnos nem az olcsó sütik közé tartozik!! De annyira jól néz ki hogy megcsinálom! ;)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-06-10 08:51

Örülök, hogy tetszik! Biztos nem fogod megbánni, ha elkészíted. :-)
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

Marosi Erika
Marosi Erika Sat, 2013-06-01 19:58

Ma megsütöttem,nagyon finom,az ízhatás mennyei mondhatom!
A csokimázt Én már nem tettem rá de Nekem így tökéletes.
Epres puding helyett vanilliást használtam.Biztos hogy többször is meg fogom sütni.
Köszönöm szépen!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2013-06-02 10:19

Kedves Erika!
Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést!
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

panduska
panduska Tue, 2013-05-28 16:03

Köszönet a receptért nagyon guszta .Pénteken jönnek fiamék ezt fogom elkesziteni.:)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2013-05-28 19:02

Kedves panduska!
Nagyon szívesen! :-) Nem fogjátok megbánni, tőlem azóta is követelik a barátok :-D
(Egy kis tanács: ha az epred nagyon lédús, "vízes", mikor leturmixolod egy icipicivel tehetsz több pudingport bele mikor összefőzöd, vagy a másik dolog, hogy ahogy írtam lentebb mikor kész a krém beteheted rövid időre a hűtőbe, hogy biztos szilárd legyen.
Nekem nem kellett, se több pudingpor, se hűtőbe rakni,teljesen jó volt az állaga, csak egy ötlet ha mégis úgy látod. Hisz nem minden eper ugyan olyan állagú és lédús! )
Remélem nektek is ízleni fog!
Üdv: Alkonyat

laknerklara
laknerklara Mon, 2013-05-27 08:26

A krém hozzávalóinak nincs megadva a mennyiségei. Azért megcsinálom.

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-05-26 19:36

Szia Niki!

Nyomtam egy képzeletbeli nagy like-ot a sütidre!
Annyira guszta, nagyon megtudnám most ( is ) enni! :-)))

puszi-pacsi :-) Vici

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-05-27 09:15

Szia Vici!
Köszi a like-ot ;-)
Tényleg nagyon finom volt, még most is emlegetik az ismerősök.
pacsi-puszi neked is :-D

edeseszter
edeseszter Fri, 2013-05-24 19:51

Köszönöm, az előbb vettem ki a sütőből, naggggyon finom a tésztája!!!!! Köszi a receptet!

Christin81
Christin81 Fri, 2013-05-24 19:03

A tésztája isteni finom. A hab egy kicsit édes, de majd legközelebb javítok rajta. A csoki sajnos elolvasztotta a tetejét, és a fele krémmel együtt lefolyt az oldalán... :((((( Még abban bízok, hogy holnapra a hűtőbe megdermed rendesen. :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-05-24 19:23

Nekünk kellett a krémbe a cukor,mert elég savanykás volt az eprünk, de azért írtam, hogy attól függően, hogy mennyire édes vagy savanykás a gyümölcs. :-)
Nekem, jó kis hab állagúan kenhető volt a krém és nem olvasztotta meg a csoki.
Esetleg, ha még megcsinálod majd úgy csináld, hogy tedd hűtőbe kicsit a tésztát rajta a krémmel, hogy biztosan szilárd legyen és utána kend rá a csokit.
Szép hétvégét!
Üdv: Alkonyat

kkinga
kkinga Thu, 2013-05-23 18:49

A hozzávalók között még mindig nem látszik a 25 dkg liszt... :)
Biztos nagyon finom..el fogom készíteni :)

Cica1967
Cica1967 Thu, 2013-05-23 18:22

Epres Milka jobban is illene hozza, mert a Brownie-hoz semmi koze, mivel az kakaoport nem csak jo sok magas kakao tartalmu csokit es minimalis lesztet tartalmaz. De ki fogom probalni, mert fincsi lehet!!! Koszi a receptet!
Nem rossz szandek vezerelt es nem is biralat volt!!!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-05-23 18:28

Igen, tudom mire gondolsz.
Készítettem már én is brownie-t, csokival kevés liszttel. :-)
Ez egy másik variációja, de így is isteni finom puha "csokis" a tésztája.
Üdv: Alkonyat

edeseszter
edeseszter Thu, 2013-05-23 17:33

SOS: mennyi liszt kell a tésztába? Holnap sütném :) köszönöm!!!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-05-23 17:41

Bocsi, már oda is írtam.25 dkg liszt.
A barátok azt mondták olyan mint az epres milka, nálunk nagy sikert aratott, remélem nektek is ízleni fog.
Üdv: Alkonyat

854
tej 2 dl
margarin 22 dkg
cukor 30 dkg
finomliszt 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
szódabikarbóna 10 g
1 csipet
tojás 2 db
tejföl 10 dkg
eper 25 dkg
epres pudingpor 30 g
porcukor 21 dkg
vaj 17 dkg
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 3 csomag
habfixáló 2 csomag
eper 20 dkg
étcsokoládé 16 dkg
tej 7 ek
porcukor 2 ek