Nosalty Logó

Eperkrémes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Eperkrémes brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 855 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8549 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 313 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 855 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    502.8 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6624.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    3231 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    982.9 g
  • Cukor
    694 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3928 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 8549 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tejet a margarinnal és a kétféle cukorral olvadásig melegítjük.
  2. Levéve a tűzről hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sót, végül a tojásokat és a tejfölt.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez az epret leturmixoljuk, majd egy lábasba tesszük forrni.
  5. Fél dl vízzel elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforrt eperhez, pudinggá főzzük.
  6. A vajat felolvasztjuk, és kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk az eperkrémhez, összedolgozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  7. A tejszínhabot elkezdjük felverni a vaníliás cukrokkal, majd mikor félig felvertük, hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  8. Mikor langyosra hűlt az epres pudingos krém, hozzáöntjük a felvert tejszínhabhoz, és összedolgozzuk.
  9. 14-15 szem epret feldarabolunk negyedekre, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  10. Rásimítjuk a sütire.
  11. A tetejéhez a csokit megolvasztjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a porcukrot, jól kikeverjük (ne legyen túl folyós).
  12. Óvatosan ráöntjük a krémre, és elsimítjuk rajta.
  13. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 40631
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptkategóriák

Alkonyat 83 recept

Végre elkezdtek érni az eprek a kertünkben. Így nem hagyhattam ki egy finom epres süti elkészítését.:-)

Hozzászólások

edeseszter

SOS: mennyi liszt kell a tésztába? Holnap sütném :) köszönöm!!!

Alkonyat

Bocsi, már oda is írtam.25 dkg liszt. A barátok azt mondták olyan mint az epres milka, nálunk nagy sikert aratott, remélem nektek is ízleni fog. Üdv: Alkonyat

Era72

Tepsiméret?

Alkonyat

32x24 cm

köévi

Igen, a tepsi méretét kérjük!

köévi

Látom már a méretet! Köszönöm!

Alkonyat

Szívesen! :-)

Cica1967

Epres Milka jobban is illene hozza, mert a Brownie-hoz semmi koze, mivel az kakaoport nem csak jo sok magas kakao tartalmu csokit es minimalis lesztet tartalmaz. De ki fogom probalni, mert fincsi lehet!!! Koszi a receptet! Nem rossz szandek vezerelt es nem is biralat volt!!!

Alkonyat

Igen, tudom mire gondolsz. Készítettem már én is brownie-t, csokival kevés liszttel. :-) Ez egy másik variációja, de így is isteni finom puha "csokis" a tésztája. Üdv: Alkonyat

kkinga

A hozzávalók között még mindig nem látszik a 25 dkg liszt... :) Biztos nagyon finom..el fogom készíteni :)

Alkonyat

Pedig odaírtam, biztos kell neki egy nap, hogy frissüljön a recept. :-)

Törölt felhasználó

A tésztája isteni finom. A hab egy kicsit édes, de majd legközelebb javítok rajta. A csoki sajnos elolvasztotta a tetejét, és a fele krémmel együtt lefolyt az oldalán... :((((( Még abban bízok, hogy holnapra a h?t?be megdermed rendesen. :)

Alkonyat

Nekünk kellett a krémbe a cukor,mert elég savanykás volt az eprünk, de azért írtam, hogy attól függ?en, hogy mennyire édes vagy savanykás a gyümölcs. :-) Nekem, jó kis hab állagúan kenhet? volt a krém és nem olvasztotta meg a csoki. Esetleg, ha még megcsinálod majd úgy csináld, hogy tedd h?t?be kicsit a tésztát rajta a krémmel, hogy biztosan szilárd legyen és utána kend rá a csokit. Szép hétvégét! Üdv: Alkonyat

edeseszter

Köszönöm, az el?bb vettem ki a süt?b?l, naggggyon finom a tésztája!!!!! Köszi a receptet!

Alkonyat

Szívesen! :-) Örülök, hogy ízlik! Kellemes hétvégét! Üdv: Akonyat

Éva-Anyóca

Fantasztikus!:) Csodás, köszönöm...:) Éva-Anyóca

Alkonyat

Köszi! :-D Szívesen! Üdv: Alkonyat

Vicikó

Szia Niki! Nyomtam egy képzeletbeli nagy like-ot a sütidre! Annyira guszta, nagyon megtudnám most ( is ) enni! :-))) puszi-pacsi :-) Vici

Alkonyat

Szia Vici! Köszi a like-ot ;-) Tényleg nagyon finom volt, még most is emlegetik az ismer?sök. pacsi-puszi neked is :-D

Törölt felhasználó

A krém hozzávalóinak nincs megadva a mennyiségei. Azért megcsinálom.

Alkonyat

Minden meg van adva. Fel van sorolva a tészta hozzávalói alatt.

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért nagyon guszta .Pénteken jönnek fiamék ezt fogom elkesziteni.:)

Alkonyat

Kedves panduska! Nagyon szívesen! :-) Nem fogjátok megbánni, t?lem azóta is követelik a barátok :-D (Egy kis tanács: ha az epred nagyon lédús, "vízes", mikor leturmixolod egy icipicivel tehetsz több pudingport bele mikor összef?zöd, vagy a másik dolog, hogy ahogy írtam lentebb mikor kész a krém beteheted rövid id?re a h?t?be, hogy biztos szilárd legyen. Nekem nem kellett, se több pudingpor, se h?t?be rakni,teljesen jó volt az állaga, csak egy ötlet ha mégis úgy látod. Hisz nem minden eper ugyan olyan állagú és lédús! ) Remélem nektek is ízleni fog! Üdv: Alkonyat

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem,nagyon finom,az ízhatás mennyei mondhatom! A csokimázt Én már nem tettem rá de Nekem így tökéletes. Epres puding helyett vanilliást használtam.Biztos hogy többször is meg fogom sütni. Köszönöm szépen!

Alkonyat

Kedves Erika! Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést! Szép napot! Üdv: Alkonyat

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki,ment a szavazat!

Alkonyat

Aranyos vagy! Köszönöm :-)

kondormelinda

sajnos nem az olcsó sütik közé tartozik!! De annyira jól néz ki hogy megcsinálom! ;)

Alkonyat

Örülök, hogy tetszik! Biztos nem fogod megbánni, ha elkészíted. :-) Szép napot! Üdv: Alkonyat

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek