r
Nosalty Logó

Madártej szelet tami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártej szelet tami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 559 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5597 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 239 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 559 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5035.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 5597 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  2. A tojássárgákból a pudingporral, a liszttel és a tejjel sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A margarint kikeverjük a cukorral, a két krémet összekeverjük, és rákenjük a tésztára. A tetejére keményre felvert tejszínhabot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 40532
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Család kedvence!

Hozzászólások

Hevike

Nagyon jól néz ki, és els? olvasásra nem is t?nik bonyolultnak! Mentve, és hamarosan el is készítem! Köszi a receptet! Üdv: Hevike

terka2011

Ma elkészítettem, nagyon fincsi lett. Ez lesz a kedvenc.

zsubidooo

Fantasztikusan hangzik !!!! Hmmm........jamma...jammaaaa :D

Törölt felhasználó

Nem csak jól néz ki és könny?, gyors, hanem isteni finom...az egész család kedvence lett! Köszönöm Tami!

Elizabetti

Mi a bánat az növényi tejszín? Melyik az? Talán oda kellett volna írni. Én a Hulalát szoktam édességhez használni.

Törölt felhasználó

Növényi tejszín más néven hulala!

Törölt felhasználó

Én tettem a habba egy habfixálót is!

E.D.

Ma, apak napjara elkeszitettem a lanyom segitsegevel :) Hat azk kell mondjam, hogy en megvaltoztattam a nevet. Nallunk ISTENI KALORIA BOMBA a neve. Nagyon fonom :) Koszonom a receptet. Biztosan meg fogom keszitteni maskor is.

Deva978

habkönny? és ellenállhatatlan. ráadásul elkészíteni sem nehéz. totális sikert aratott a vendégeim körében. és a gyermekem is repetázott bel?le, holott ? nem édesszájú. a legnagyobb siker. :) köszönöm!

Bérces János

nincs a felsorolásban margarin , tejszin milyen recept ez? már több receptet megfigyeltem pontatlanok nincs a krém leirva

Törölt felhasználó

Kedves János! A leírásba minden le van írva!! És ez egy nagyon jó recept!!! Csak tudod oldalt a hozzávalóknál le kell görgetni a gördít? sávot és így már meg is találod a margarint és a tejszínt is. Biztos a többi receptnél is ezt nézted el és ezért találtad ?ket pontatlannak, pedig csak Te nem figyeltél!

Elizabetti

Most készítem másodszor.... két hete is nyer? volt! :DDD

tarrrka

Mekkora tepsibe kell sütni? Azt nem találom sehol.

Somogyi Kinga

Nagyon guszta! Holnap lehet megcsinálom. A tepsiméretre én is kíváncsi lennék. :)

Hajós Enikő

A tepsi méretet nem tudjuk meg úgy látszik!:((

Törölt felhasználó

Mivel a férjem madártej imádó,szülinapja alkalmából ezzel a sütivel leptem meg.Teljes volt a siker!Köszi a tuti receptet!

kat52

Nagyon jól néz ki!Viszont tényleg jó lenne,ha valaki leírná,hogy ebb?l mekkora adag lesz,milyen méret? tepsi kell hozzá!

Törölt felhasználó

pontosan nem tudom a tepsi méretet ,normál gáztepsi.nem szoktam soha mérni a tepsit és mindig sikerül.33* valamennyi a méret.

Törölt felhasználó

Én az ún. Lasagne-s tepsibe csináltam ....kb 39*23 a mérete....szép magas lett :-)

Törölt felhasználó

Tuti sikere volt .... egyszer? ,és jól megírt recept köszönjük :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?