r
Nosalty Logó

Mogyorós-karamellás süti

Kiss Móni
Mogyorós-karamellás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

509
Kalória
12.9g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
53.2g
Víz
188.6g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
19.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 2033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

  1. A tojást a cukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és azzal is elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és csomómentesre dolgozzuk.
  3. Belekeverünk 5 dkg apróra zúzott mogyorót, és jól elkeverjük benne.
  4. Majd kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
  5. Közben megfőzzük a pudingot, amibe beletesszük a maradék tört mogyorót, és elkeverjük benne.
  6. Ha a piskóta meghűl, akkor kettévágjuk, és középen is kettévágjuk, így 4 lapot kapunk.
  7. Megtöltjük laponként a mogyorós karamell pudinggal. Majd a tetejét csokidarával megszórjuk, és hűtőben jól lehűtjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22

Ismét egy átalakított reecept, igazából csak a tészta maradt az eredeti!

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...