r
Nosalty Logó

Eper formájú epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Eper formájú epres torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.6 g

Zsír

  • Összesen
    283.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    4267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13082.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    2848 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    5137 mg
  • Nátrium
    4303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    986 g
  • Cukor
    770 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    932 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    2994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4978 micro
Összesen 7257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

  1. Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az 5 ek.cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 csomag sütőporral összekevert 5 ek.lisztet. Egy papírral kibélelttéglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt megfordítjuk egy konyharuhára pl. és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A többi tojással ugyanígy járunk el. 2 dl habtejszínt cukorral felverjük.
  2. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és felkockázzuk. Ennek a mennyiségnek a felét belekavarjuk a tejszínhabba. Ezzel betöltünk egy világos és egy kakaós piskótalapot (a világos került alulra).
  3. A kakaós piskótalapot megkenjük bőven az eperdzsemmel, erre jön a másik kakaós piskótalap.
  4. Újabb 2 dl habtejszínt verünk fel cukorral, ebbe beleteszük a megmaradt felkockázott epret. Összekeverjük ezt is, és elkenjük a második kakaós piskótalapon, majd erre helyezzük a 4. lapot, vagyis a második világosat.
  5. Betesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy lehűljön együtt az egész, majd kivágjuk belőle az eperformát.
  6. A 3. kisdoboz 2 dl tejszínt is felverjük, ezzel bekenjük kívülről a formázott tortát.
  7. A piros cukormasszát kinyújtjuk hozzá, beburkoljuk vele, széleit levágjuk körben.
  8. Azután kinyújtjuk a zöld cukormasszát, formára vágjuk, ebből lesz a csumája. Egy kis vízzel jól össze lehet ragasztani a 2 réteg cukormasszát.
  9. Sodorjunk két szálat a pirosból, ezt összetekerjük, ezzel díszítjük a széleit alul.
  10. Ezután kerülhetnek rá a gyertyák, a Boldog Születésnapot tábla vagy egéb kellékek.
  11. Majd egy fogpiszkálót keserű kakaóporba mártunk, és azzal szurkáljuk körbe a tortát, ez jelképezi az eper magjait.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12175
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper formájú epres torta
Becsei Ágnes 100 recept

A kisebbik kislányom, Andika minden évben epres tortát kér, idén lett 5 éves, és ezzel leptem meg.

Hozzávalók

A 2 db 5 tojásos világos piskótalapokhoz

A 2 db 5 tojásos kakaós piskótalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?