Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokoládés-epertorta

Fehércsokoládés-epertorta
Fehércsokoládés-epertorta
150 perc / előkészület: 90 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapok kedvelt desszertje lehet.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta:

Eperlekvár:

Fehércsokoládé-krém:

ajánlat

 

  1.  

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.
  2. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásokat a kristálycukorral robotgép segítségével fehéredésig verjük.
  4. A lisztet a sütőporral alaposan összekeverjük.
  5. Az epret összepürésítjük, majd a vízzel összefőzzük, egészen addig, ameddig be nem sűrűsödik.
  6. A lisztet és a tojásos masszát több részletben összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk az eperpürét.
  7. Kibélelt sütőformában öntjük, és kb. egy óra alatt megsütjük.

Eperlekvár:

  1. Az epreket megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk, és egy lábasban a cukorral feltesszük főni. Lassú tűzön kb. 20-25 perc alatt lekvárt főzünk belőle.

Fehércsokoládé-krém:

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A vajat és a mascarponét krémesre keverjük robotgép segítségével, majd belekeverjük a porcukrot és a csokoládét.
  3. Végül piros ételfestékkel megszínezzük a krémet.
  4. Várunk, még ki nem hűl.

Összeállítás:

  1. A tortát három egyenlő részre vágjuk. (Lehet csak kettőbe is.)
  2. Az így kapott lapokat megtöltjük az eperlekvárral. Az összeállított tortát bevonjuk a pirosra színezett fehér csokoládés krémmel. A tetejét a maradék krémmel, illetve eperrel, málnával, ribizlivel, mentával díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sarnyai Tünde

Mióta szakács: 2019.04.07.
1 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

463
tojás 4 db
cukor 280 g
finomliszt 240 g
sütőpor 2 teáskanál
eper 60 g
víz 50 ml
eper 250 g
befőzőcukor 40 g
fehér csokoládé 200 g
vaj 100 g
mascarpone 200 g
porcukor 120 g
ételfesték 2 csepp