r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sütött amur

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Hagymaágyon sütött amur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 901 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3601 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1645 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 901 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.9 g

Zsír

  • Összesen
    275.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5578.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    3566 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1480 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    6579 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 3601 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat irdaljuk, a mélyedésbe szalonna-csíkokat helyezünk.
  2. Belsejét sózzuk, citromlével öntjük, 1 órát pihentetjük.
  3. A hagymát kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  4. A párolt hagymát tepsibe terítjük, ráfektetjük az előkészített halat.
  5. Mellékockázzuk a krumplit.
  6. Sózzuk, alufóliával takarjuk, forró sütőben összepároljuk. Amikor forrni kezd az egyveleg, kivesszük a sütőből, a hagymás olaj egy részét a halra merjük, visszatakarjuk, visszatesszük a sütőbe.
  7. Közben a főtt tojásokat villával összetörjük , a tejföllel keverjük, borsot darálunk rá.
  8. 20 perc sülés után a tepsit megint kivesszük a sütőből, a halra burogatjuk a tojásos tejfölt, fólia nélkül visszatesszük a tepsit a sütőbe, pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 60133
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 05.

Ajánló

A szálkákra figyeljünk! 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymaágyon sütött amur
Harmathy Ildikó 313 recept

Az amur a ponty közeli rokona, mégis sokkal nehezebb kifogni. Vilmos horgász-respektje nagyot nőtt - még a férfiak között is! - azzal, hogy ilyen szép amurt hozott haza az éjszakai pecázásból.

Hozzászólások (7)

ÓKriszti

Kedves Ildikó! Bátyáim is nagy pecások, már pici koruk óta. Azóta feln?tt férfiak, de jó tavat még sosem találtak. :) Vilmosod hova jár pecázni? Nem szeretem a halat, de meg fogom ezt kóstolni. :)

Harmathy Ildikó

Szia Kriszti! Azzal kezdem, hogy jó lenne, ha megszeretnéd a halat, mert rém egészséges táplálék! Ha ráhajtasz, találsz olyan recepteket, amelyek 'kiütik' a hal sokszor tényleg kellemetlen felízét. Ez olyan, olyan isteni volt, el nem képzeled! Dacára sok szálka! A másik, amit el?tte feltettem, az 'Ínyenc pontyfilé' dettó. Tegnap csukát hozott Vilmos, jön a recept, ez most egy másik lesz, nem a káposztás figura. Most filézik. Ez is egy olyan recept lesz, ami nem a hal 'pocsolya' ízér?l szól. A csukát most a Büdöstóban fogta (Badacsonytomajnál), az amurt a nyirádi horgásztóban. Mindkett?t éjszaka. Aztán nem tudom, hova mindenhova jár még pecázni: Balaton, Pölöske, salföldi bányató, bár ott - azt mondja - nem lehet 'jelent?s' halat fogni. Néha patakok is, meg a bátyja viszi ide-oda, több napra, nem tudom követni a mozgásukat.Türelmetlen, ha kérdezem: 'Jaj, anyu.... Te ezt úgysem érted!' Pedig érteném ám, ha mondaná, én is pecáztam lánykoromban. Plusz: egyik kedvenc filmem a 'Horgász a pácban' (Louis de Funet). Örülök, ha pecáznak, jó kis elfoglaltság + hoz is néha a konyhára (habár a befektetés sem semmi, a sok horgászfelszerelés, horgászvizsga, napijegyek...... tudod! Inkább erre, mint másra! Üdv: Ildikó

ÓKriszti

Kedves Ildikó! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, f?leg, hogy ilyen kimerít?, nagyon boldoggá tettél ezzel. Én becsülettel próbálkozom a hallal, de a halrudácskáig terjed az ízlésem. Azt sem szeretem, de legy?röm. Édesanyám mindig kitalál valamit, de már a szaga (valakinek illata) sem ízlik, és én olyat nem veszek a számba, ami számomra büdös. Ettem heket is, az sem ízlik. Pici korom óta próbálkozom, de feln?tt létemre sem tudtam megszeretni, ett?l függetlenül - fogyókúra miatt - minden szerdán halat eszem, de csak a halrudat tudom legy?rni, nagyon szenvedek, de becsülettel csinálom. Nem tudok rá annyi citromot tenni, hogy elvegye az ízét, úgy sajnálom. :( De kipróbálom az ajánlatod, hátha megtörik a jég... És ha már a Louis: "Gyere ide takarodj!" :) Fiúknak átadom a tippet, bár általában nem hoznak haza halat, mert vita van kinek a kocsija legyen büdös, pedig már az a sok cucc is megteszi hatását.... :) Vilmosodhoz képest ?k már nagyok - ahogy olvasni szoktam a történeteidet az ételeknél -, 27 és 30 évesek, de gyerekek :) És valóban erre költsenek! Kop-kop-kop

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó, ez nagyon tetszik, de a párom hisztis a szálkás halakra, tudnál ötletet adni mivel helyetesíthetném az amurt? köszi

Harmathy Ildikó

Szia MiniMe! A hal márcsak szálkás. Az amur is, közepesen, a busa b?ven felülmúlja. Párodnak a süll?t(fogast) ajánlom ezzel a recepttel, annak a szálkái könnyebben kezelhet?k. Üdv: Ildikó

Boribon

Kedves Ildiko, nagy halrajongo vagyok es ez olyan gusztan nez ki, ki fogom probalni! A kenyerszalonna mit jelent?

Harmathy Ildikó

van egy szalonna fajta, amit így neveznek, Boribon, Hústalan, füstölt szalonna.

Jafar

Szia!Köszönöm ezt a szuper receptet,most ettem be bel?le!!! Isteni finom! :)))) Mi Gyékényesen fogtuk az amurt,és már ott dicsérték,hogy a gyékényesi amurnak nincs párja,de ennek a receptnek sincs! :D

emga

Nagyon finom volt,gratulálok a recepthez!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek