Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros tengeri halfilé

Boros tengeri halfilé
Boros tengeri halfilé
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy internetes oldalon találtam a receptet, egy kicsit változtattam rajta, én bacont is tettem bele, a sajtot mindig változtatom. A képen pl. pannónia sajt szeleteket tettem rá, de készült már füstölt sajttal, és vegyesen pannónia-füstölt sajt keverékkel is! Isteni lett! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékban, ízesítjük kevés ételízesítővel, borssal.

  2. A halfilét megsózzuk, 10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk, és olajon készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.  

  3. A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, felforraljuk. Beletesszük a tejszínnel elkevert lisztet, majd összeforraljuk.

  4. Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással, rátesszük a bacon szeleteket, és kb. 25 percre 200 fokon összesütjük.

  5. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá. Köretnek röszti burgonyát süthetünk mellé, de krokettel is finom.


  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 774
elküldve: 3
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagocska

Mióta szakács: 2013.10.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd
receptverseny: Hulala receptverseny
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tengeri hal zöldségekkel, zöldséges-sajtos tengeri hal, tengeri halfilé sajtosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

950
hal 32 dkg
mexikói keverék 450 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fehérbor 1 dl
növényi tejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
bacon 4 szelet
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 2 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
1 csipet
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint