r
Nosalty Logó

Boros tengeri halfilé

NS
Boros tengeri halfilé
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

942
Kalória
49.5g
Fehérje
65.5g
Szénhidrát
48.7g
Zsír
236.1g
Víz
103.2g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1883 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1883 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékban, ízesítjük kevés ételízesítővel, borssal.
  2. A halfilét megsózzuk,10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk, ésolajon készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
  3. A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, felforraljuk. Beletesszük a tejszínnel elkevert lisztet, majd összeforraljuk.
  4. Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással, rátesszük a bacon szeleteket, és kb.25 percre 200 fokon összesütjük.
  5. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá. Köretnek röszti burgonyát süthetünkmellé, de krokettel is finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy internetes oldalon találtam a receptet, egy kicsit változtattam rajta, én bacont is tettem bele, a sajtot mindig változtatom. A képen pl. pannónia sajt szeleteket tettem rá, de készült már füstölt sajttal, és vegyesen pannónia-füstölt sajt keverékkel is! Isteni lett! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...