r
Nosalty Logó

Boros tengeri halfilé

NS
Boros tengeri halfilé
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

942
Kalória
49.5g
Fehérje
65.5g
Szénhidrát
48.7g
Zsír
236.1g
Víz
103.2g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1883 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1883 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékban, ízesítjük kevés ételízesítővel, borssal.
  2. A halfilét megsózzuk,10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk, ésolajon készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
  3. A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, felforraljuk. Beletesszük a tejszínnel elkevert lisztet, majd összeforraljuk.
  4. Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással, rátesszük a bacon szeleteket, és kb.25 percre 200 fokon összesütjük.
  5. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá. Köretnek röszti burgonyát süthetünkmellé, de krokettel is finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy internetes oldalon találtam a receptet, egy kicsit változtattam rajta, én bacont is tettem bele, a sajtot mindig változtatom. A képen pl. pannónia sajt szeleteket tettem rá, de készült már füstölt sajttal, és vegyesen pannónia-füstölt sajt keverékkel is! Isteni lett! :)

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...