r
Nosalty Logó

Boros tengeri halfilé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Boros tengeri halfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 942 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1883 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 942 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1883 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségkeveréket és a nagy kockára vágott hagymát megpároljuk kevés zsiradékban, ízesítjük kevés ételízesítővel, borssal.
  2. A halfilét megsózzuk,10 perc után leitatjuk a nedvességet, lisztbe forgatjuk, ésolajon készre sütjük. Félretesszük a halszeleteket.
  3. A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a 1/2 dl bort, felforraljuk. Beletesszük a tejszínnel elkevert lisztet, majd összeforraljuk.
  4. Jénaitálba alulra elterítjük a párolt zöldségkeveréket, rátesszük a megsütött halszeleteket, leöntjük a mártással, rátesszük a bacon szeleteket, és kb.25 percre 200 fokon összesütjük.
  5. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és annyi időre tesszük vissza, hogy ráolvadjon a sajt. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá. Köretnek röszti burgonyát süthetünkmellé, de krokettel is finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6513
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy internetes oldalon találtam a receptet, egy kicsit változtattam rajta, én bacont is tettem bele, a sajtot mindig változtatom. A képen pl. pannónia sajt szeleteket tettem rá, de készült már füstölt sajttal, és vegyesen pannónia-füstölt sajt keverékkel is! Isteni lett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek