Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű vörös curryalap

Egyszerű vörös curryalap
Egyszerű vörös curryalap
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű curryalap. Pontosan olyan üveges kiszerelésben árulják ezeket, mint a bolognai szószokat vagy az ehhez hasonló nagysikerű gyors megoldásokat.
Ezt azonban, mint minden mást is, el lehet készíteni otthon. Nem csak elkészíteni, de be is lehet spejzolni belőle.
Ha az ember legyárt belőle 2x, 3x vagy többször ekkora mennyiséget és kisebb adagokban beteszi a fagyasztóba, könnyen előránthatja vészhelyzetben, vagy akkor ha nincs ideje semmi extrára, de valami igazán gyomrot melengetőre vágyik. Olyan, mint egy pörkölt alap, csak sokkal fűszeresebb.
Képzeljük csak el, az ember hazaér, alig áll a lábán, a család éhes. Talán van egy kis zöldség vagy hús, amit hazafelé vettünk a hentesnél. Talán még rizs is akad. Mire a hús lepirul, a rizs pedig megfő, ezt is felolvaszthatjuk, és azonnal tálalható az igazi indiai lakoma. De fogyasztható magában naan-nal vagy csapátival is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: erősen lúgosít
Ha hússal készül, már kevésbé, de zöldséggel szuper.
Én a libanoni lencsés rizzsel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk és olajon nagyon kis lángon legalább 20 percig pirítjuk, hogy egészen barna legyen.
  2. Ezalatt készítsük elő a fokhagymát, a gyömbért vágjuk össze, a paradicsomokat aprítsuk kis kockákra.
  3. Ha a hagyma már szép barna, jöhet a fokhagyma összezúzva és a gyömbér, pirítsuk legalább 1-2 percig.
  4. Ezután jöhet a többi fűszer további fél percre. Ne süssük túl a fűszereket!
  5. Ha hússal készítjük, azt most adjuk hozzá és jól forgassuk össze, hogy mindenhol beborítsa a fűszeres paszta.
  6. Öntsük fel 1-2 dl vízzel és lefedve forraljuk fel - illetve pároljuk, amíg a hús megpuhul.
  7. Most beletehetjük a paradicsomokat vagy a paradicsomszószt és még főzzük így együtt 10 percig vagy amíg a hús megpuhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 530
elküldve: 4
receptkönyvben: 600
elkészítve: 15/31
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

curryalap, indiai alapmártás

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Joan
Joan Fri, 2012-08-10 09:48

a recept jónak tűnik, de 4 főre 30dkg hús nagyon kevés szerintem

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Thu, 2011-07-14 20:47

Ma garnélával készítettem! Nagyon finom lett.
Legközelebb kókusztejjel készül!
Köszi a receptet még egyszer,
N

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Wed, 2011-07-06 11:10

Isteni finom!!! Olyan illatok terjengtek a lakásban, amikor elkészítettem, hogy az csupa csuda! :)
Köszi a receptet!!!
N

308
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 dl
gyömbér 2 cm
fokhagyma 3 gerezd
koriander 1 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
kurkuma 0.5 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 3 közepes db
0 ízlés szerint
csirkemell filé 30 dkg