r
Nosalty Logó

Harissza

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Harissza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Harissza

Egy kis plusz

Összesen 42 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Harissza

Egy kis plusz

Összesen 249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Harissza

Egy kis plusz

Összesen 143 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 42 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    7123 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Harissza

Egy kis plusz

Elkészítés

Harissza

  1. A chilikből kiszedjük a magházat, magokat, de aki nagyon csípősen szereti, benne hagyhatja. Teflon serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, hogy kapjon egy kis füstös ízt.
  2. A koriandert és a római köményt is megpirítjuk a serpenyőben.
  3. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és a pirított chilivel, a fűszerekkel és a sóval együtt késes aprítóban pürésítjük.

Egy kis plusz

  1. A kápia paprikát a chilihez hasonlóan megpirítjuk, és az aszalt paradicsommal együtt az előző keverékkel összemixeljük.
  2. Ha a tetejére még olajat teszünk, hetekig eltartható. Praktikus azért hűtőben tartani.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13356
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Harissza
Évi néni 1830 recept

Ezt a fűszerkeveréket mind az észak-afrikai és a közel-keleti konyha egyaránt használja. Lehet az erősségét lágyítani plusz hozzáadott olívaolajjal, vízzel, paradicsomlével, vagy mint jelen esetben tettem, sült kápia paprikával és olajban eltett aszalt paradicsommal. A füstölt paprika még egy csavart ad ennek az aromás fűszernek.

Hozzászólások (3)

Filamér

Milyen ételek elkészítésénél lehet használni ezt a keveréket? Nagyon ízletesnek t?nik! Húsos ragukhoz, zöldségételekhez mehet? Megköszönnék némi utalást receptekre! Köszi Filamér

Évi néni

Szerintem így a paradicsommal, paprikával megszelidítve bármihez, ahol paprikás, aromás ízt használnál. Marokkói, libanoni ételekhez használják, de nekem belefér a magyar konyhába is gazdag ízvilága miatt. Akár ragu, vagy tészta, kuszkusz, zöldséghez, sült zöldséghez megfelel?nek tartom. Üdv: Évi néni

ZilkaZil

Nézegetem, miket f?ztél mostanában...szokás szerint inspiráló mindegyik recepted. Err?l azonnal eszembe jutott, hogy készítsek majd egy ilyen f?szerezés? zakuszkát nyáron! A harissát eddig csak por alakban használtam, én úgy is imádom.

Évi néni

Azt képzeld el, hogy én el?tte még nem is kóstoltam a harisszát, de egy Gordon Ramsey m?sorban a sült brokkolit harisszás joghurtba forgatta. Persze azonnal ki kellett próbálnom. Így megpatkolva különösen ízletes volt. Legközelebb nagyobb adagot készítek. Te is inspiráltál engem. Megnéztem ezt a zakuszkát és nagyon megtetszett. F?leg, hogy olvastam, ízesíthet? vargányával, stb. Máris csak jó lehet. Egy finom kis tésztával komplett ebéd. Köszönöm az ötletet. Üdv: Évi néni

ZilkaZil

Akkor örülök! Én egyszer ajándékba kaptam egy nagy zacskó harisszát, imádtam egyb?l! A zakuszka valóban számtalan formában készíthet?. Ill. az állagával is lehet variálni. Lehet olyan, mint egy lecsó, ez nagyon finom pl. tésztákhoz, vagy csak úgy kenyérrel, és lehet ajvárhoz hasonló krém is, amit én inkább csak ízesítésre használok mindenféle egytálételhez. üdv, Zilka

Hozzávalók

Harissza

Egy kis plusz

Címlapról ajánljuk

További cikkek