Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai szilvaszósz

Kínai szilvaszósz
Kínai szilvaszósz
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta  terveztem az elkészítését.  Kár, hogy eddig vártam vele, mert nagyon finom. Sokféle változata létezik. Az eredeti kínai receptben rizsecettel főzik.  Azt is ki fogom próbálni! Ennyi csípős paprikától kellemesen, utánérzősen lesz csípős. Erős ízek kedvelői ezt még fokozhatják!
 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Grillezett húsok mellé kínáljuk. Tiszta, lezárt üvegben sokáig eláll a hűtőben!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük.
  2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
  3. A szilvát kimagozzuk és felbevágjuk.
  4. Egy lábasba teszünk mindent és  lassú tűzön, fedő nélkül kb. 1,5 órát főzzük. Akkor jó, ha barackdzsem sűsűrégű. (Ha az alma egyben maradna, akkor botmixerrel pépesítjük.)

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 119
elküldve: 5
receptkönyvben: 511
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kínai szilvamártás

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Györgyi anyu
Györgyi anyu Sun, 2015-11-01 00:31

Nagyon megkívántam a szilvaszószt, de nem volt otthon szilva. Volt viszont birsalma. Barna cukor helyett méz, narancshéj helyett citromlé - a többi a fenti recept szerint került bele. Így is nagyon fincsi lett. Minek nevezzem? "Kínai" birsszósz :)

firstlady
firstlady Sun, 2014-12-21 11:53

Ez valami isteni! Még ősszel elkészítettem, csak elfelejtettem beírni. Kaptunk egy zacskó szilvát, és hirtelen nem tudtam vele mit kezdeni... Pont rábukkantam erre a receptre.
Sült és főtt húsokhoz remek, de én még a virslit is ebbe tunkoltam a múltkor. Azzal törölgettem ki az utolsó (harmadik) üveget, és nagyon szomorú voltam, hogy elfogyott. Jövőre sokkal többet készítek. :-)

Márton László
Márton László Mon, 2012-09-17 10:56

Elkészítettem nagyon tuti.A télen is meg próbálom mivel a fagyasztóba spájzoltam szilvát.
Köszi Csocsó

goan973
Annus G / goan973 Wed, 2010-08-18 20:55

szia!

és mi mellé tálalod? Így első ránézésre marhahúshoz passzol :)

Anna

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2010-08-19 07:17

Szia ! Én vegyes grillhúsok mellé tálaltam, de igazán tényleg a marhához illik a legjobban. Üdv kiki

428
szilva 75 dkg
barna cukor 15 dkg
cukor 15 dkg
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
vörösborecet 1.5 dl
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
balzsamecet 3 ek
chili 2 db
gyömbér 1 cm
alma 2 kis db
narancshéj 1 narancsból nyert