Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészséges zabpogácsa

Egészséges zabpogácsa
Egészséges zabpogácsa
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egészséges pogácsa…?!! Igen, ilyen is létezik, nemcsak a mesékben!
Szerintem nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a finom, frissen sült, magos-sajtos pogácsa… illatát… mert hogy, ha egészségesen akarunk étkezni, esetleg eltökélt célunk idén nyáron nem kifolyni a nadrágból, akkor bizony keményen tiltólistára kerül kedvencünk.
Az okos és pogácsára éhes ember azonban talál kiutat ebből a szorult helyzetből! És mégis hogy? Nem kellett hozzá semmi más, csak egy mindent tudó szilikonos muffin sütő és némi kreativitás!

Amúgy még több egészséges-érdekes-kalóriaszegényebb finomság a facebook oldalamon! Várlak Téged is szeretettel!

 

hozzávalók / 2 adag

  • 200 g zabliszt vagy apró szemű zabpehely
  • 100 g zsírszegény túró
  • 100 g zsírszegény sajt (fele lereszelve - ez megy a tetejére és fele felkockázva - ez pedig bele a tésztába)
  • 2 tojás
  • sütőpor vagy szódabikarbóna
  • só, bors, vagy amihez épp kedved szottyan beleszórni :)
  • + némi víz, kb annyi, hogy ne túl sűrű, de ne is folyós állagú legyen a massza

Nem kötelező, de erősen növeli a pogink értékét:

  • 1 ek (dijoni) mustár
  • 1 marék tetszés szerinti mag (például tökmag vagy lenmag)

ajánlat

Mindenkinek, aki egészségesebben akar étkezni, és kellően nyitott egy-két változást eszközölni a konyhában! Sportolóknak, gyerkőcöknek is tápanyagban gazdag kis ál-pogácsa! (Jó, tudom, muffinra jobban hajaz a leírás szerint, de az íze már közelít a pogihoz... ;))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Semmi trükk nincs, mindent össze kell keverni alaposan egy nagy tálban. Sajnos vagy nem, de a tészta nem gyúrható, de nézzük a jó oldalát: megkíméljük magunkat ettől a procedúrától, hiszen elég elővenni a szilikonos muffin formánkat, és beletömködni a pogácsamasszát. A sajtnál csak az egész darabokat tegyük a tésztába, a reszelt a tetejére jön!
  2. Sajtszórás előtt a kis ál-pogik tetejét kenjük meg némi tojássárgával.
  3. Utána mehet a sajt, és opcionálisan valami könnyed magkeveréket is ráhinthetünk. (Nálunk a lenmag nyert, de tökmaggal is nyerő lehet!)
  4. Sütőbe vele, 180 fok, és 20 perc a menetidő!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 866
elküldve: 5
receptkönyvben: 270
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

diétás pogácsa, zabpelyhes pogácsa, reform pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

habriju
habriju Thu, 2014-10-16 14:08

Szia!
Mennyi szódabikarbónát tegyek bele? Egy csapott teáskanállal tettem,szépen feljött,de éreztem az ízén. Felesbe csináltam zabpehellyel és zabpehelyliszttel.
Amúgy nagyon fincsi lett!

ruzsi3
ruzsi3 Tue, 2013-07-23 10:18

Szió, megcsináltam egészen jó lett, máskor is meg fogom :) Én nem tettem bele vizet, a kapott massza vizes kézzel tökéletesen formázható és mesés ki kekszek lettek belőle . Sajt került a tetejükre. Diéta alatt is jó kis nasi persze mértékkel. Köszönöm.