r
Nosalty Logó

Reform pogácsa lenmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform pogácsa lenmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 996 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3980 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 996 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9236.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1048 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    3823 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 3980 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, villával összetörjük pépesre, egy keveset hozzáadunk a tejből, amivel csomómentesre keverjük.
  2. Egy tálban a lisztet, a sót, cukrot összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejes krumplit, a lereszelt sajtot,a lenmagot, az olajat és a maradék tejet.
  3. Jó alaposan bedagasztjuk és 1 órán át langyos helyen pihentetjük.
  4. Ha megkelt, elnyújtjuk, hajtogatjuk, majd pihenni hagyjuk 20 percig. Ezt még kétszer megismételjük.
  5. Az utolsó hajtogatás után kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük langyos tejjel, és még negyed órát pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28068
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szüretre készülünk, ilyenkor anyukámnak besegítek a sütés-főzésben. Előző nap kalácsokat sütünk, a szüret hajnalán pedig pogácsát, amit kiviszünk a szőlőbe, és pihenésképp elfogyasztjuk. Én már 99%-ig áttértem a  teljes kiőrlésű lisztekre, így nem tudok enni édesanya túrós pogácsájából, de nem szeretnék pogácsa nélkül szüretelni. Mert a szüret pogácsa nélkül olyan, mint a pizza sajt nélkül. Így kerestem egy sajtos pogácsa receptet, de átvariáltam és megbolondítottam lenmaggal. Isteni puha pogácsák születtek!

Hozzászólások

gara

Kedves Zsuzsa! Légy szí homályosíts már föl engem a teljes ki?rlés? és a greham liszt az egy és ugyan az vagy két külön liszt fajta?Mert én greham lisztet használok meg csinálhatom-e vele a guszta pigikat?Üdv: Kati

Törölt felhasználó

Kedves Kati, A Graham liszt abban különbözik a teljes ki?rlés? lisztt?l, hogy a liszt szemcsemérete nagyobb. A szervezetbe jutva a szénhidrát, mivel nagy szemcseméret?, lassan szívódik fel, illetve ezzel egyidej?leg étkezés után nem alakul ki olyan hamar éhségérzet. Nem mellékes a Graham lisztben található búzacsíra-, ásványianyag-, folsav- és B-vitamin-, továbbá kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és mangántartalom sem. Jobb a tápértéke, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma. A teljes ki?rlés? liszt (BL 200),tartalmazza a búzaszem küls? rétegeit (korpa) és a csírát is. Szóval szerintem nyugodtan állj neki graham liszttel elkészíteni a pogikat! N?vérem szerint hasonlít a pogácsák íze a kornspizt-éhez! :-) Mivel számolom a kalóriákat, nem ehettem meg egyült? helyemben az egészet, így három nap múlva majszoltam el az utolsót. Nejlonzacsiban tartottam, és az kell mondjam, hogy három nap után is finom maradt! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Réteges lesz a pogácsa?Nekem valahogy ,soha nem akar szép réteges lenni.Hiába ügyelek a hajtogatás sorrendjére,meg 3x is áthajtogatom a tésztát ,de ennek ellenére sem akar siker?li.Már arra gondoltam ,hogy a graham liszt (én is azzal sütök) s?r?sége miatt lehet?Fehér lisztb?l még nem próbáltam.:-((

Törölt felhasználó

Kedves Timici, elég rég sütöttem meg ezt a pogit, emlékeim szerint nem lett olyan nagyon látványosan réteges. A hajtogatás lényege ebben az esetben a tészta mechanikai lazítása. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy csuda puha tésztát sikerült így varázsolni. Szóval ne keseredj el! A fehér liszt a rugalmasságot adó sikért?l talán látványosabban tud réteges lenni. És akkor is szépen látszik a hajtogatás, ha valamilyen "töltelék" felhasználásával hajtogatunk, például töpörty?t kenünk a tésztára és úgy hajtogatjuk. Süsd meg bátran, és élvezd a végeredményt! :-) Arra is emlékszem még, hogy le lehetett emelni a kalapját a poginak, tehát valamennyire megvoltak a rétegek, csak összesülnek. Szép napot, Zsuzsa

Törölt felhasználó

Megcsináltam, nagyon nagyon finom, már csak azért is, mert ha a kislányom azt mondja, hogy addig enné, amig van, akkor az már tényleg nagyon finom :) és hogy még egészséges is.... köszönöm a receptet

Törölt felhasználó

Kedves Sepivi, nekem pedig az a legnagyobb öröm, ha mások is szívesen készítik el a receptjeimet és elégedettek is vele! További jó sütést-f?zést, nézz körül még nálam, folyamatosan próbálok új recepteket feltenni, bár elég hosszas az átfutásuk. Szép napot, Zsuzsa

zafirov

A teljes reformitás kedvéért lehet light margarint használni az olaj helyett?

Törölt felhasználó

Kedves Zafirov, egészen nyugodtan! Szép napot, Zsuzsa

Törölt felhasználó

csak olvaszd fel! :-) Zsuzsa

zafirov

Köszi, ha megsütöttem referálok.

Törölt felhasználó

Szuper, várom! :-) Jó sütögetést!

zafirov

Kedves Amurath! Most sült ki a pogi, hát ez valami szuper. Egy-két apró változtatással. Az olvasztott ligt margarin bevált, fél deci tejjel kevesebb van benne, mert úgy éreztem nagyon ragacsos lenne ha többet tennék bele, és nem tettem bele lenmagot, hanem a tetejére szezámmagot szórtam. Egyszóval isteni ez a pogi recept. Ja és azt hittem, hogy kikelnek a tepsib?l, mert szinte kis buckák lettek bel?le úgy megkeltek. Köszi a nagyszer? receptet. :-) :-)

Törölt felhasználó

Kedves Zafirov, nagyon örülök, kreatív voltál, szuper, kipróbálom én is a Te változtatásaiddal. Szép hétvégét és további jó sütögetést! :-) Zsuzsa

bárányka

Kedves Nyulas! Ma megsütöttem a pogidat egy kicsi változtatással .Nem volt itthon lenmag és nélküle sütöttem meg.A tetejét tojással kentem meg és tettem egy pici sajtkockát mindegyik tetejére. Nagyon finom állagú rugalmas pogi lett bel?le. Sokszor meg fogom sütni már látom el?re. Köszi a receptet Gyöngyi

Törölt felhasználó

Kedves Gyöngyi, nagy öröm számomra,amikor ilyen visszajelzéseket kapok receptjeimmel kapcsolatban. Amikor én ezt a pogit megsütöttem, egyedül eszegettem,mert a környezetemben mindenki megmaradt a fehér lisztes változatnál. Még két nap múlva is volt bel?le, és nejlonzacskóban tartva akkor is friss volt még. Az általad kipróbált változatot én is el fogom készíteni. Szép napot neked! Üdv, Zsuzsa

Ajandek

Szia. Megsütöttem ma életem els? teljeski?rlés? pogiját, és minden a legnagyobb rendben ment. A pogikák gyönyör?en megn?ttek, és pihe-puhára sültek:-)) Nagyon hálás vagyok a receptért, köszönöm Neked!! Mivel nemrég kezdtem az áttérést a teljes ki?rlés? dolgokra, nagyon féltem, hogy ezután hogy lesz, mit tudok majd sütni magamnak.... Hogy mindjárt az els? próbálkozásom ilyen sikeres volt, megnyugtatott. :-) Mégegyszer köszönöm! üdv.

Törölt felhasználó

Kedves Ajándék, nézd meg a többi receptemet is, találsz még teljes ki?rlés? dolgokat. Például nagyon finom kenyeret is. Örülök, hogy elkészítetted és ízlett is a pogácsa. :-) További jó sütögetést neked! Már én is áttértem teljesen, és 10 kg ment le vele. :-) És jobban érzem magam, tovább tart a lendület, amit ezek az ételek adnak. Minden jót neked! Üdv, Nyulas avagy Zsuzsa

Jucmok

Szia Zsuzsa, köszi szépen a receptet, szeretjük! :) Életem els? próbálkozása volt pogácsasütés téren, és azt kell mondjam, jól sikerült! Könny?, légies tésztát kaptam, gyúrtam, hajtogattam. Szépek, finomak, és persze egészségesek lettek. :) Nem szaggattam ki ?ket, hanem késsel becsíkoztam az elnyújtott tészta tetejét, és kockákra vágtam. :) Párom miatt laktózmentes tejjel készítettem, így kicsivel több sót még elbírna, de ez csak a tej édessége miatt van. Biztosan sokszor el fogom még készíteni! Jucmok

Törölt felhasználó

Sziasztok! Elkeszitettem eletem elso pogacsajat,ami nagyon jo lett. Egyetlen baja megis lett, hogy kesernyes utoize van a lisztnek. Alapbol ilyen a tk buzaliszt, vagy mas baja volt? KOSZI

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek