r
Nosalty Logó

Egészben sült jérce okrával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mrsgrob
Egészben sült jérce okrával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    427 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 1722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    723 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A jércét szárazra töröljük, a belsejét alaposan sózzuk, kevés majoránnát szórunk bele és két gerezd, apróra vágott fokhagymát is, majd a jérce lábait összekötözzük.
  3. Kívül bekenjük vajjal, megszórjuk majoránnával, frissen őrölt borssal és csakutoljára sóval. (Normál mustárral is meg szoktam kenni, ez most lemaradt.)
  4. Jénaiba tesszük - vagy bármilyen magasabb falú sütőformába pl. római tál -, köré rakosgatjuk az újkrumplikat, a paradicsomokat, az okrát (amit nyugodtan lehet helyettesíteni kisebb fej gombákkal). A zöldségekre szórjuk a maradék majoránnát, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot. Nagyon kevés olajjal meglocsoljuk a zöldségeketés úgyegy deci vizet öntünk alá.
  5. Lefedjük az edényt - ha nincs saját fedele, akkor alufóliával -, betesszüknegyed órára a forró sütőbe. Majd levesszük a tetejét, és visszatoljuk még kb 45percrehogy süljön, piruljon (a sütés hosszát sütője válogatja, de a jérce igen fiatal és kicsi csirke, nem kell neki sok).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 15179
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészben sült jérce okrával
mrsgrob 3 recept

Végeredményben ez egyszerű sült csirke recept, amit változatossá tesz az okra, tavasziassá az újkrumpli és a paradicsom. Sikerült friss jércét vennem, ami nem más mint egészen fiatal csirke. Egészen pontosan 28 napnál nem öregebb csirke, általában 40-45 dkg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!