r
Nosalty Logó

Mustárban sült hús

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Mustárban sült hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1941 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 487 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1941 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kb. 1-1,5 cm-es vastagságúra felszeleteljük, besózzuk.
  2. A lisztet a pirospaprikával összekeverjük. Közben az olajat felhevítjük.
  3. A húst beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és a forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát, hogy enyhén megpiruljon. Ez kb. 1-1 perc vagy még annyi sem. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen!
  4. Ha a hús kicsit kifehéredett, és halványan megpirult, akkor felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, és minden hússzeletre kanalazunk 1 bő evőkanál mustárt, majd lazán végigsimítjuk a kikanalazott mustárt a hússzeletek tetején úgy, hogy ne kaparjuk le egy hússzeletről sem.
  5. Felforraljuk, majd takarékon főzzük. Időnként megmozgatjuk őket, hogy le ne ragadjanak.
  6. Ha a hús megpuhult, akkor készen van.
  • Elkészítettem: 34 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17765
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Sült krumplival ízlik a legjobban, és nagyon finom hozzá a rizs is köretnek. MEGJEGYZÉS: régebben úgy készítettem, hogy a hússzeletek teljes felületét sózás után bekentem mustárral, és azután forgattam bele a lisztbe. Ezután minden ugyanúgy megy, mint ahogy fentebb írtam, azzal a kivétellel, hogy ilyenkor nem kell rá annyi mustár, miután felöntjük vízzel a szeleteket. De így nincs olyan jó sok mustáros szaftja, ezért változtattam egy kicsit a kiinduló recepten, bár így meg bundásabb a hús. Mindkét verzió finom! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet is nagyon gyorsan el lehet készíteni, és igazán finom főétel van belőle. Nekem kisbaba mellett nagyon fontos az idő, és nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tudok egy ételt elkészíteni. Ennek az előkészülete pedig rövid.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Eszméletlen jól néz ki, én biztos megcsinálom a közeljöv?ben.:)

Törölt felhasználó

Szia! Köszi! De szerintem az íze jobban fog tetszeni! :) Üdv, WM

Bendzsoka

Nagyon guszta, ki fogom próbálni. Egy hasonló receptem van. A tarja szeletek egyik oldalát megkenem mustárral, beleteszem a serpeny?be a mustáros oldalával lefelé. Tetejét pirosarannyal kenem meg, felöntöm kevés vízzel. Fed? alatt megpárolom, majd zsírjára sütöm. Friss kenyérrel tunkolva a legjobb. (A húsokat nem sózom, mert a mustár és a pirosarany is elég sós.)

yeti0616

Imádom! Egyszer?, gyors, és nagyon finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.