r
Nosalty Logó

Színes krémes Csilla konyhájából

Salamon Csilla
Színes krémes Csilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

1590
Kalória
28.2g
Fehérje
157g
Szénhidrát
91.1g
Zsír
139g
Víz
487.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
92.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 1590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 6362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lapokhoz:

Piskótához:

Krémhez:

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 1590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    364.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    628 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    556.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1724 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 6362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

Lapokhoz:

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot.
  2. A tejben felfuttatjuk a szalalkálit, és ezt is belekeverjük.
  3. Jól összedolgozzuk, és ketté vesszük.
  4. Egyik cipóhoz piros, másik cipóhoz zöld ételfestéket adunk.
  5. Közepes tepsi hátán megsütjük.

Piskótához:

  1. 4 db tojást kettéválasztunk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk 4 ek cukrot, és tovább keverjük.
  3. Beletesszük a tojások sárgáját, és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert 4 ek lisztet.
  4. 2*4 tojásos piskótát készítünk, akkora tepsiben, mint a lapokat.

Krémhez:

  1. A joghurtot langyosra melegítjük.
  2. Hideg tejben elkeverjük a pudingot, a langyos tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Teljesen kihűtjük.
  3. A margarint porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az aromát. Összekeverjük a joghurtos alappal, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  4. A piskótára kenjük a krém egy részét, erre jön a zöld lap, ismét krém, piskóta, maradék krém, és a piros lappal befedjük.
  5. 4-5 órát állni hagyjuk, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tojásból most nem szűkölködünk, azért készítettem el ezt a sütit. Bármilyen ízű joghurttal elkészíthető.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek