Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos gesztenyekrémleves

Rozmaringos gesztenyekrémleves
Rozmaringos gesztenyekrémleves
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gesztenyének minden lehetséges formáját kedvelem. A magyar köztudatban az édes, gyakran rumos, tejszínhabos gesztenyepüré ismertebb, míg származási országokban inkább a sós változatai népszerűek salátában, cipóként, vagy akár levesnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megmosott gesztenyéket, a domború felükön késsel bevágjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve, 40 perc alatt megsütjük.
  2. Eltávolítjuk róluk a héjat és a vékony hártyát is, majd egy lábasban a rozmaring ágacskákkal, fedő alatt puhára főzzük, annyi vízben, ami kb. három ujjnyira lepi el a gesztenyét.
  3. A rozmaringot és a víz felszínére összegyűlt héjacskákat kiemeljük, majd a megfőtt gesztenyét a lábasban összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, akkor adhatunk hozzá még vizet, hogy könnyebb legyen szitán folyamatos keveréssel szép tisztára szűrni.
  4. Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd összefőzzük az alapanyagokat.
  5. Pici mascarpone mintával tálalható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyeleves, rozmaringos-sült gesztenyés krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

338
gesztenye 50 dkg
rozmaring 2 szál
vaj 2 tk
növényi tejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint