r
Nosalty Logó

Édesburgonyával rakott csirkemellfilé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Édesburgonyával rakott csirkemellfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3607 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11264 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát, az édesburgonyát és a lila hagymát megtisztítjuk, majd kb. 2-3 mm vastag karikákra, a csirkemellet keresztben vékony kis szeletekre vágjuk. Külön-külön egy tálkába tesszük.
  2. A főzőtejszínben elkeverjük a zúzott fokhagymát, a chilipelyhet, a sót, a borsot, a tojást, a vágott petrezselymet, 2 evőkanál olívaolajat és a lereszelt sajtot.
  3. Egy méretesnek ítélt tepsibe, vagy hőálló üvegtálba öntünk egy evőkanál olívaolajat, majd felváltva ferdén egymás mellé helyezzük a burgonya, az édesburgonya, a lila hagyma karikákat és a csirkemell szeletkéket.
  4. Amikor a tepsi megtelt, kezünkkel kicsit igazítunk rajta. Ha maradt volna hozzávaló, azokat beletűzdeljük a megfelelő sorba.
  5. Az elkészített öntetet egyenletesen ráöntjük. Előmelegített 150 C-os sütőbe tesszük és kb. 55-60 percet sütjük. A sütés vége felé érdemes pár percre emelni a hőfokot, hogy a teteje kissé megpiruljon.
  6. Amikor elkészült langyosra hűtjük, mert így lehet szépen szeletelni. Nagy kockákra vágjuk és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2958
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesburgonyával rakott csirkemellfilé
Lizinka_ 606 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...