Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya torta 2. - jamaicai

Édesburgonya torta 2. - jamaicai
Édesburgonya torta 2. - jamaicai
130 perc / előkészület: 60 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt olvastam a receptet.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Kenjük ki a tortaformát (csatos), vagy használhatunk olajspray-t.
  3. Áztassuk be a mazsolát egy kis rumba, tegyük félre.
  4. Jól keverjük össze a lisztet, szerecsendiót és a sót egy másik tálban.
  5. Törjük össze a sült édesburgonyát egy nagy tálban.
  6. Tegyük hozzá a tojásokat, keverjük össze egy mixerrel közepes fordulatszámon.
  7. Öntsük hozzá a kókusztejet, 1 csésze barna cukrot és a vajat, és addig keverjük, amíg össze nem áll.
  8. Szórjuk a száraz hozzávalókat a keverékhez, és keverjük jól össze.
  9. Keverjük hozzá a mazsolát és a fennmaradó rumot.
  10. Öntsük a tésztát egyenletesen az előkészített formába (a tésztának nagyon folyékonynak kell lennie).
  11. A torta tetejét kókuszos keverékkel szórjuk meg: elvegyítjük a kókuszt, 2 ek barna cukrot és a fahéjat.
  12. Ezzel a kókuszos keverékkel megszórjuk a tortánk tetejét.
  13. Hurkapálcát szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, hogy megsült-e, ez kb 70 perc.
  14. Hagyjuk hűlni 15 percig.
  15. Késsel a tortaforma szélét lazítsuk meg, és távolítsuk el a gyűrűt óvatosan.
  16. Hagyuk kihűlni szobahőmérsékleten 2 órán át vagy tovább, közben óvatosan vegyük le az alját a formának.
  17. Tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy egész éjszakára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 900
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Jamaicai édesburgonya "pudding cake", édesburgonyás pudding, kókuszos-rumos édesburgonyatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

367
mazsola 200 g
rum 2.5 ek
teljes kiőrlésű liszt 250 g
szerecsendió 0.25 tk
0.25 tk
édesburgonya 2 db
tojás 2 db
tojásfehérje 1 db
kókusztej 1.4 dl
barna cukor 250 g
vaj 2.5 ek
kókuszreszelék 15 dkg
barna cukor 1.5 ek
fahéj 1 csipet