Nosalty Logó

Édesburgonya torta 2. - jamaicai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Édesburgonya torta 2. - jamaicai
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 367 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 367 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 4380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Kenjük ki a tortaformát (csatos), vagy használhatunk olajspray-t.
  3. Áztassuk be a mazsolát egy kis rumba, tegyük félre.
  4. Jól keverjük össze a lisztet, szerecsendiót és a sót egy másik tálban.
  5. Törjük össze a sült édesburgonyát egy nagy tálban.
  6. Tegyük hozzá a tojásokat, keverjük össze egy mixerrel közepes fordulatszámon.
  7. Öntsük hozzá a kókusztejet, 1 csésze barna cukrot és a vajat, és addig keverjük, amíg össze nem áll.
  8. Szórjuk a száraz hozzávalókat a keverékhez, és keverjük jól össze.
  9. Keverjük hozzá a mazsolát és a fennmaradó rumot.
  10. Öntsük a tésztát egyenletesen az előkészített formába (a tésztának nagyon folyékonynak kell lennie).
  11. A torta tetejét kókuszos keverékkel szórjuk meg: elvegyítjük a kókuszt, 2 ek barna cukrot és a fahéjat.
  12. Ezzel a kókuszos keverékkel megszórjuk a tortánk tetejét.
  13. Hurkapálcát szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, hogy megsült-e, ez kb 70 perc.
  14. Hagyjuk hűlni 15 percig.
  15. Késsel a tortaforma szélét lazítsuk meg, és távolítsuk el a gyűrűt óvatosan.
  16. Hagyuk kihűlni szobahőmérsékleten 2 órán át vagy tovább, közben óvatosan vegyük le az alját a formának.
  17. Tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy egész éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7138
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itt olvastam a receptet.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.