r
Nosalty Logó

Anyáknapi-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emilys
Anyáknapi-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Összesen 2382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2120 micro
Összesen 2382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
  2. Kezdjük a csokis piskótával. Egy tálba beleütünk 4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot, egy csomag vaníliás cukrot, és robotgéppel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Egy kis tálkában összekeverünk 3 evőkanál, átszitált finomlisztet, egy teáskanál sütőport és egy jó nagy evőkanál (vagy 2 csapott ek.) cukrozatlan kakaóport. Használjunk jó minőségű kakaóport.
  4. A lisztes keveréket a felvert tojáshabhoz adagoljuk lassú mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjön a hab. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt, kerek tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe.
  5. Ha feljött a tészta, visszavesszük a hőmérsékletet 175-180 °C fokra, és addig sütjük, míg a közepébe fogpiszkálót szúrva, már nem ragad rá a tészta.
  6. Kókuszos piskóta: Ugyanaz, mint a kakaós, csak kakaópor helyett kókuszreszeléket adunk hozzá.
  7. Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt félbevágjuk egy éles (recés) késsel.

Kókuszpuding

  1. Elkészítjük a pudingot a tasakon leírt utasítás szerint. (Adhatunk hozzá egy evőkanál kókuszreszeléket.)

Tortazselé

  1. A megmosott, megtisztított ribizlibogyókat egy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), és addig főzzük, míg sűrű dzsemmé nem válik. (Kb. 30 perc.) Közben néha megkeverjük, ne égjen oda. (Nem fog.)
  2. Ha elkészült, egy finom szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk.
  3. A sűrű ribizlipüréhez ezután hozzáadjuk a zselatinport (vagy a beáztatott, kinyomott zselatinlapokat - ki, mit szeret), és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Összeállítás

  1. Az egyik fél kókuszos lapot megkenjük a puding egynegyedével, majd ráhelyezünk egy kakaós lapot. Azt is megkenjük az egynegyed rész pudinggal, majd újabb kókuszos lap, újabb puding, és végül a megmaradt, kakaós lap. A puding megmaradt 1/4-ed részével körbekenjük egy spatula segítségével a tortát, és kézzel behintjük az oldalát kókuszreszelékkel. Ez majd szépen, vastagon hozzáragad a torta széléhez. Egy pici, plusz peremet hagyhatunk felül.
  2. A kihűlt ribizlizselét a torta tetejére öntjük, és nagyon óvatosan elsimítom. Akkor tökéletes, ha 3-5 mm vastagságú lesz a zselé.
  3. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2531
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 01.

Ajánló

Ettől a recepttől biztosan mindenki el lesz ragadtatva. Humán célú fogyasztásra különösen alkalmas.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Emilys 6 recept

Ezzel a tortával minden hölgy ismerősünket meglephetjük. Édesanyámnak készítettem el legelőször, bár hozzátartozik, hogy mindig segít nekem a konyhában, így nem csak a sütemény, de az együtt töltött idő is hozzájárul a kedves pillanatokhoz.  Elronthatatlan, egyszerű, olcsó, és nagyon finom. Mi kell még? 

Hozzávalók

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek