Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anyáknapi-torta

Anyáknapi-torta
Anyáknapi-torta
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a tortával minden hölgy ismerősünket meglephetjük. Édesanyámnak készítettem el legelőször, bár hozzátartozik, hogy mindig segít nekem a konyhában, így nem csak a sütemény, de az együtt töltött idő is hozzájárul a kedves pillanatokhoz. 

Elronthatatlan, egyszerű, olcsó, és nagyon finom. Mi kell még? 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Tortazselé

Kókuszpuding

ajánlat

Ettől a recepttől biztosan mindenki el lesz ragadtatva.

Humán célú fogyasztásra különösen alkalmas.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
  2. Kezdjük a csokis piskótával. Egy tálba beleütünk 4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot, egy csomag vaníliás cukrot, és robotgéppel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Egy kis tálkában összekeverünk 3 evőkanál, átszitált finomlisztet, egy teáskanál sütőport és egy jó nagy evőkanál (vagy 2 csapott ek.) cukrozatlan kakaóport. Használjunk jó minőségű kakaóport.
  4. A lisztes keveréket a felvert tojáshabhoz adagoljuk lassú mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjön a hab. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt, kerek tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe.
  5. Ha feljött a tészta, visszavesszük a hőmérsékletet 175-180 °C fokra, és addig sütjük, míg a közepébe fogpiszkálót szúrva, már nem ragad rá a tészta.
  6. Kókuszos piskóta: Ugyanaz, mint a kakaós, csak kakaópor helyett kókuszreszeléket adunk hozzá.
  7. Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt félbevágjuk egy éles (recés) késsel.

Kókuszpuding

  1. Elkészítjük a pudingot a tasakon leírt utasítás szerint. (Adhatunk hozzá egy evőkanál kókuszreszeléket.)

Tortazselé

  1. A megmosott, megtisztított ribizlibogyókat egy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), és addig főzzük, míg sűrű dzsemmé nem válik. (Kb. 30 perc.) Közben néha megkeverjük, ne égjen oda. (Nem fog.)
  2. Ha elkészült, egy finom szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk.
  3. A sűrű ribizlipüréhez ezután hozzáadjuk a zselatinport (vagy a beáztatott, kinyomott zselatinlapokat - ki, mit szeret), és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Összeállítás

  1. Az egyik fél kókuszos lapot megkenjük a puding egynegyedével, majd ráhelyezünk egy kakaós lapot. Azt is megkenjük az egynegyed rész pudinggal, majd újabb kókuszos lap, újabb puding, és végül a megmaradt, kakaós lap. A puding megmaradt 1/4-ed részével körbekenjük egy spatula segítségével a tortát, és kézzel behintjük az oldalát kókuszreszelékkel. Ez majd szépen, vastagon hozzáragad a torta széléhez. Egy pici, plusz peremet hagyhatunk felül.
  2. A kihűlt ribizlizselét a torta tetejére öntjük, és nagyon óvatosan elsimítom. Akkor tökéletes, ha 3-5 mm vastagságú lesz a zselé.
  3. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 241
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Emilys

Mióta szakács: 2017.01.05.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

réteges torta, pudingos torta, ünnepi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

198
finomliszt 6 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
kókuszreszelék 5 ek
sütőpor 2 teáskanál
tojás 8 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 8 csapott ek
piros ribizli 35 dkg
cukor 3 púpozott ek
zselatin 10 g
kókuszos pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 5 dl