r
Nosalty Logó

Baranyai torta

Takács Kriszti
Baranyai torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1130
Kalória
18.6g
Fehérje
107.5g
Szénhidrát
72.5g
Zsír
77.2g
Víz
373.7g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
61.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós tészta

Kókuszos töltelék

Vaníliás krém

Csokimáz

Összesen 1130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós tészta

Kókuszos töltelék

Vaníliás krém

Csokimáz

Összesen 6768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kakaós tészta

Kókuszos töltelék

Vaníliás krém

Csokimáz

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    435.2 g
  • Telített zsírsav
    284 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7055.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2905 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    645 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2810 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 6768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

Kakaós tészta

  1. A lisztet mérjük ki egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a sütőport és a kakaót, majd keverjük el. Ezután adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk el alaposan.
  2. Mehet bele a tojás és a porcukor, összegyúrjuk, amíg össze nem áll. Fóliázzuk le, tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a kókuszos réteget.
  3. A kakaós tésztát két részre osztjuk és kb. 5 mm vastagra nyújtjuk mindkét adagot. Egy 30 cm-es kör alakú tortaformába helyezzük az egyik kakaós lapot. Erre kanalazzuk a kókuszos krémet.
  4. Egyengessük el, majd mehet rá a másik kakaós lap. Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 30 percig sütjük.

Kókuszos töltelék

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket, fakanál segítségével elkeverjük, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
  2. Ha ezzel megvagyunk összeállíthatjuk a torta alapját.

Vaníliás krém

  1. A tojássárgákat egy főzőedénybe tesszük és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a habtejszínt és azzal is alaposan elkeverjük.
  2. Ezután mehet bele a tej és a vanília, majd alapos keverés után közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
  3. Tegyük félre és hagyjuk hűlni. Ezalatt a szobahőmérsékletű puha vajat keverjük el a porcukorral. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, adjuk hozzá a vajas porcukrot és gépi habverővel keverjük el alaposan.
  4. Ha ez megvan, kanalazzuk a kihűlt tortaalapra, a tetejét pedig szórjuk meg a csokiszórással.

Csokimáz

  1. Ez a gyorsabb, de ha szeretnénk készíthetünk rá csokimázat is. Ehhez egy főzőedényben tegyünk fel forrni vizet és gőz fölött egy másik edénybe tegyük a hozzávalókat. Várjuk meg amíg megolvad a vaj, majd keverjük el alaposan.
  2. Tegyük félre és hagyjuk hűlni, mielőtt a tortára öntjük. Ha kész, mehet a hűtőbe állni, szeletelés előtt adjunk neki kb. 6 órát, hogy a kakaós tészta puhulni tudjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek