Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya céklával birssel gorgonzolával

Édesburgonya céklával birssel gorgonzolával
Édesburgonya céklával birssel gorgonzolával
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gorgonzola nem volt éppen a szokásos érettségű, emiatt használtam fel így. Egyébként jobb olyan más kéksajttal készíteni, ami alapvetően kissé keményebb állagú.

Az édesburgonya kiválóan helyettesíthető sütőtökkel is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a zöldségeket és az almát, majd egyforma méretű, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk őket. A hagymát karikákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb zacskóba öntjük az olajat és a fűszereket, majd beletesszük a zöldségeket és az almát. Lezárjuk, és alaposan összerázzuk, hogy mindenhol bevonja a fűszeres olaj a hozzávalókat.
  3. Hőálló tálba öntjük, a tetejére szórjuk a hagymakarikákat, és lefedve kb. 20 percig sütjük. Levesszük a fedőt, és még egy kissé megpirítjuk.
  4. Tálaláskor rámorzsoljuk a sajtot, és balzsamecetkrémmel ízesítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 642
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldságtél, céklás édesburgonya gorgonzolával, zöldséges gorgonzola

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

999
édesburgonya 2 db
cékla 2 közepes db
birs 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
gorgonzola 20 dkg
köménymag 2 teáskanál
chilipehely 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
balzsamecet 1 teáskanál