r
Nosalty Logó

Spárga hollandi mártással vajas burgonyával

Szimran
Spárga hollandi mártással vajas burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Spárga hollandi mártással

Zöldfűszeres vajas burgonya

928
Kalória
14.2g
Fehérje
45.3g
Szénhidrát
73.9g
Zsír
455.7g
Víz
447.6g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Spárga hollandi mártással

Zöldfűszeres vajas burgonya

Összesen 928 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Spárga hollandi mártással

Zöldfűszeres vajas burgonya

Összesen 3710 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Spárga hollandi mártással

Zöldfűszeres vajas burgonya

Összesen 127 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2304 micro
Összesen 928 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1822.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3472 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    894 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2572 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    10733 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9217 micro
Összesen 3710 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Spárga hollandi mártással

  1. Hámozzuk meg a spárgát, vágjuk le a végét. Kössük kötegekbe. Egy lábosban forraljunk forró vizet 1 csipet sóval, 1 csipet cukorral és egy tk. vajjal. 10-12 perc alatt főzzük roppanósra.
  2. Melegítsünk vizet egy lábosban (ne forrjon), és egy fém keverőtálat helyezzünk fölé. A tojássárgáját és a bort apránként adagolva egy habverővel keverjük (verjük fel) krémesre. A vajat kiskanalanként adagolva keverjük hozzá.
  3. Ízesítsük a citromlével, sóval és fehér borssal. A mártást locsoljuk a spárgára.

Zöldfűszeres vajas burgonya

  1. Megmosott és meghámozott burgonyát (ha nagyobb méretűek, negyedeljük fel őket) főzzük ki sós vízben. Kb. 20 perc, szűrjük le.
  2. Hevítsünk vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és metélőhagymát. 2-3 perc után adjuk hozzá a burgonyát, forgassuk meg a vajban, ha szükséges, sózzuk. Tálaljuk a spárgához.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ma megláttam az első köteg spárgát idén, és arra gondoltam, még biztosan nem jó, mert nincs szezonja. De aztán a zöldséges rábeszélt, és mégis hazahoztam. Meglepetésemre nagyon ízletesre sikerült... de azért folyt. köv. április végétől...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...