Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga hollandi mártással vajas burgonyával

Spárga hollandi mártással vajas burgonyával
Spárga hollandi mártással vajas burgonyával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma megláttam az első köteg spárgát idén, és arra gondoltam, még biztosan nem jó, mert nincs szezonja. De aztán a zöldséges rábeszélt, és mégis hazahoztam. Meglepetésemre nagyon ízletesre sikerült... de azért folyt. köv. április végétől...

hozzávalók / 4 adag

Spárga hollandi mártással

Zöldfűszeres vajas burgonya

ajánlat

Südtiroli Müller-Thurgau nagyon finom hozzá, akárcsak egy Sauvignon Blanc.

Szólj hozzá!

elkészítés

Spárga hollandi mártással

  1. Hámozzuk meg a spárgát, vágjuk le a végét. Kössük kötegekbe. Egy lábosban forraljunk forró vizet 1 csipet sóval, 1 csipet cukorral és egy tk. vajjal. 10-12 perc alatt főzzük roppanósra.
  2. Melegítsünk vizet egy lábosban (ne forrjon), és egy fém keverőtálat helyezzünk fölé. A tojássárgáját és a bort apránként adagolva egy habverővel keverjük (verjük fel) krémesre. A vajat kiskanalanként adagolva keverjük hozzá.
  3. Ízesítsük a citromlével, sóval és fehér borssal. A mártást locsoljuk a spárgára.

Zöldfűszeres vajas burgonya

  1. Megmosott és meghámozott burgonyát (ha nagyobb méretűek, negyedeljük fel őket) főzzük ki sós vízben. Kb. 20 perc, szűrjük le.
  2. Hevítsünk vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és metélőhagymát. 2-3 perc után adjuk hozzá a burgonyát, forgassuk meg a vajban, ha szükséges, sózzuk. Tálaljuk a spárgához.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
112 recept

receptjellemzők

kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

914
fehér spárga 1000 g
vaj 300 g
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 5 db
fehérbor 3 dl
burgonya 1000 g
vaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor
metélőhagyma 1 csokor
0 ízlés szerint