r
Nosalty Logó

Paradicsomos-sajtos clafoutis

NS
Paradicsomos-sajtos clafoutis
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
11.6g
Fehérje
6g
Szénhidrát
39.1g
Zsír
88.6g
Víz
199.1g
Koleszterin
607.5mg
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    531.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2054 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 2518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. Kezdésképp a sütőt melegítsük elő.
  2. Egy tálba felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tojásokat és a búzadarát.
  3. A masszához adjuk a tejet és a tejszínt, majd belereszeljük a gruyére sajtot.
  4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, és belekeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat is.
  5. Kis tálkákba adagoljuk, amit kikenünk vajjal, és megszórjuk búzadarával, de egybe "tortaként" is elkészíthető.
  6. Készre sütjük.
  7. A kész tortácskát tányérra fordítjuk, és azonnal tálaljuk (legfeljebb langyosra hagyjuk kihűlni).

Recept infó

  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Paradicsom, sajt, bazsalikom...  már rossz nem lehet....  És nem is lett az. Sőt. Egy igazán finom dolog sült ki belőle...  És természetesen az sem elhanyagolható dolog, hogy 10 perc előkészület után 20 perc alatt készre süthető, vagy akár előre el(ő)készíthető, ha vendégeket várunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...