r
Nosalty Logó

Mozzarellás sült rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mozzarellás sült rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 823 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1643 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1555 micro
  • β-karotin
    3910 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 823 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4219.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    3110 micro
  • β-karotin
    7820 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2329 micro
Összesen 1643 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 141 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst hideg vízzel átmossuk, majd fövő sós vízben kb. 12-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított és apróra kockákra vágott sárgarépát, és további 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és további 3 percig főzzük. Leszűrjük.
  2. A rizshez adjuk a kockákra vágott sonkát, a reszelt mozzarellát és a parmezán felét.
  3. A tejet egy magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fűszerkeveréket és a tömlős krémsajtot, botmixerrel simára kavarjuk. A rizshez öntjük. Sóval, borssal ízesítjük, és jól elkavarjuk.
  4. Egy tűzálló tálat a vajjal kikenünk. Belesimítjuk a rizses keveréket. Megszórjuk a maradék parmezánnal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 49130
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom rizses-sajtos egytálétel, de tálalhatjuk köretként is. A mozzarellát helyettesíthetjük más sajttal is. A tejes öntetet ízesíthetjük egy gerezd fokhagymával is.

Hozzászólások

József

Köszi a receptet! Nagyon finom lett, mostantól gyakran el fogom készíteni, ez biztos. :)

zsuzsa.sulyok

Bocs., de, az jutott eszembe, hogy akár kész (maradék) rizibizib?l is lehetne?

baksanejudit

Az lenne a kérdésem, hogy a tejet fel kell forralni a többi hozzávalóval vagy csak összekeverni ?

Glaser

csak összekeverni

baksanejudit

Köszönöm ki fogom próbálni .

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.