Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke ananászos rizzsel

Édes-savanyú csirke ananászos rizzsel
Édes-savanyú csirke ananászos rizzsel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy ananászom a hűtőben, és nem tudtam mit kitalálni, hogy mit készítsek belőle. Így megoldódott a gondom.

hozzávalók / 3 adag

A csirke

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körethez kevés olajon a koriandermagot megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, amit szintén pirítunk, kicsit sózunk, majd felengedjük zöldségalaplével. Hozzáadjuk még a felkockázott ananászt, és együtt készre pároljuk.
  2. A húshoz az olajon megpirítjuk a hagymaszeleteket, ezt követően a keskeny csíkokra gyömbért és a fokhagymát adjuk hozzá, majd a húst. Rámérjük az összes fűszert, amivel kicsit átsütjük a húst.
  3. Ezután az ananászt, végül a paprikát tesszük a húsra, és felengedjük csirke alaplével, így forraljuk 6-7 percig. Ekkorra megfő a hús.
  4. A keményítőt elkeverjük egy kanál vízben és az ételhez adjuk, felforraljuk vele.
  5. Rászórjuk a koriander zöldet, és elzárjuk a lángot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 304
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes-savanyú csirke, ananászos rizs édes-savanyú csirkemellel, zöldséges csirkemell filé ananászos rizzsel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

608
csirkemell filé 30 dkg
kápia paprika 2 közepes db
lila hagyma 1 nagy fej
ananász 0.5 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
golden szirup 2 ek
szójaszósz 2 ek
sherryecet 2 teáskanál
chiliszósz 2 ek
csirke alaplé 2 dl
étkezési keményítő 1 csapott ek
koriander 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
koriandermag 1 ek
1 csipet
zöldség alaplé 4 dl
jázmin rizs 20 dkg
ananász 0.5 db