Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes árpa

Édes árpa
Édes árpa
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez eredetileg egy skót árpapuding receptje, amit én átalakítottam sütőben sült reggelivé. A cukrot próbálom mellőzni, ha csak egy mód van rá, ezért használom a datolyát.

hozzávalók / 8 adag

az árpasütéshez

a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

az árpasütéshez

  1. Az árpát mossuk meg, és áztassuk be éjszakára.
  2. Egy tepsit kenjünk ki a kókuszolajjal, öntsük bele a leszűrt árpát. Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházát, és kockázzuk a tepsibe. Adjuk hozza a mazsolát, fahéjat, vaníliát.
  3. A kókusztejport keverjük össze a vízzel, és kb. 3 deciliternyivel turmixoljuk le a kimagozott datolyát. Öntsük az összes folyadékot a tepsibe. Keverjük jól össze az egészet.
  4. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, félidőben megkeverjük. Ha puhábbra szeretnénk az árpát, akkor még süthetjük tovább 10-20 percet. Amikor kész, keverjük hozzá a darált lenmagot.

a tálaláshoz

  1. Az almát alaposan megmossuk, nem pucoljuk meg, mert a héjában sok rost van. A magházát természetesen távolítsuk el. Felaprítjuk tetszőlegesen, kockára vagy csíkokra.
  2. A citromlevet elkeverjük a mézzel, és összeforgatjuk az almával.
  3. Mindenki ízlés szerint szedjen a tányérjába az édes árpa tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 565
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
716 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes árpa reggelire, datolyás édes árpa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

243
gersli 15 dkg
kókuszolaj 1 ek
alma 2 közepes db
mazsola 5 dkg
fahéj 1 teáskanál
vanília kivonat 2 teáskanál
kókusztejpor 10 ek
víz 1.5 l
datolya 10 dkg
lenmag 3 dkg
alma 1 közepes db
citromlé 1 ek
méz 1 ek