r
Nosalty Logó

Édes árpa

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Édes árpa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

az árpasütéshez

a tálaláshoz

Összesen 243 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

az árpasütéshez

a tálaláshoz

Összesen 1937 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

az árpasütéshez

a tálaláshoz

Összesen 76 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 243 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2015.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 1937 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

az árpasütéshez

a tálaláshoz

Elkészítés

az árpasütéshez

  1. Az árpát mossuk meg, és áztassuk be éjszakára.
  2. Egy tepsit kenjünk ki a kókuszolajjal, öntsük bele a leszűrt árpát. Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházát, és kockázzuk a tepsibe. Adjuk hozza a mazsolát, fahéjat, vaníliát.
  3. A kókusztejport keverjük össze a vízzel, és kb. 3 deciliternyivel turmixoljuk le a kimagozott datolyát. Öntsük az összes folyadékot a tepsibe. Keverjük jól össze az egészet.
  4. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, félidőben megkeverjük. Ha puhábbra szeretnénk az árpát, akkor még süthetjük tovább 10-20 percet. Amikor kész, keverjük hozzá a darált lenmagot.

a tálaláshoz

  1. Az almát alaposan megmossuk, nem pucoljuk meg, mert a héjában sok rost van. A magházát természetesen távolítsuk el. Felaprítjuk tetszőlegesen, kockára vagy csíkokra.
  2. A citromlevet elkeverjük a mézzel, és összeforgatjuk az almával.
  3. Mindenki ízlés szerint szedjen a tányérjába az édes árpa tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2482
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez eredetileg egy skót árpapuding receptje, amit én átalakítottam sütőben sült reggelivé. A cukrot próbálom mellőzni, ha csak egy mód van rá, ezért használom a datolyát.

Hozzávalók

az árpasütéshez

a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek