Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkása 4. répás-narancsos

Zabkása 4. répás-narancsos
Zabkása 4. répás-narancsos
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis édességre vágytam délután, de nem szerettem volna üres kalóriákkal pl. csokival tömni magam, így szétnéztem mi van otthon, és összedobtam ezt a zabkását: )

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát megpucoljuk, és felkockázzuk, majd a narancshéjbefőttel is ezt tesszük. Ha nincs ilyenünk otthon, használhatunk kandírozott narancsot is.
  2. A zabpelyhet feltesszük főni először 2 csésze vízzel, majd lassan hozzáöntjük a többit is. Ha megfelelő állagú, pihenni hagyjuk. Ha szeretnénk szörppel ízesíteni, akkor azt a vízhez keverjük hozzá. Én bodzaszörpöt használtam.
  3. A felkockázott répát egy teflonos serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot és egy fél csészényi vizet. Majd lassú tűzön addig keverjük, míg a cukor rá nem kristályosodik a a répakockákra.
  4. Összekeverjük a a cukrozott répánkat a narancshéjjal, majd az egészet összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorczy92

Mióta szakács: 2010.02.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabkása karamellizált répával és cukrozott narancshéjjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1010
zabpehely 2 bögre
víz 15 dl
sárgarépa 2 közepes db
kandírozott narancshéj 1 ek
cukor 4 ek