r
Nosalty Logó

Méteres kalács Nikitől

Nikolett
Méteres kalács Nikitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

1562
Kalória
16.4g
Fehérje
181.8g
Szénhidrátok
87.4g
Zsír
81.8g
Víz
182g
Koleszterin
5.4g
Rost
116.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1562 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    349.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3953.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.1 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 6242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, aliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót, és még egy evőkanál meleg vizet keverünk.
  3. 2 őzgerincbe tesszük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém, sárga tésztakövetkezik.
  5. A krémhez simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.
  6. Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. A krémhez használhatunk másfajta pudingot is, pl. puncs ízűt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Imádjuk! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...