r
Nosalty Logó

Dubaj csoki pohárkrém

Pozsgai Fanni
fa tálcán 3 rétegű dubaji csokis pohárkrém pisztáciával a tetején
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

1775
Kalória
31.5g
Fehérje
119g
Szénhidrát
131.9g
Zsír
58.2g
Víz
115.6g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
67.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Összesen 1775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Összesen 7095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tahini készítése

Pisztáciakrém készítése

Pisztáciás tészta

Mascarponés csokikrém

Összesen 459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    527.6 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    476 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 7095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 459 kcal

Elkészítés

Tahini készítése

  1. A szezámmagot serpenyőben lepirítjuk. Míg illatozni nem kezd és aranyszínűvé nem válik.
  2. Tegyük a szezámmagot egy kávédarálóba és kezdjük el.
  3. Időnkét le kell kapargatni az aprító oldaláról a magokat, de ne adjuk fel nagyon finom végeredményt kapunk.
  4. Amikor kezd krémesre váltani a szezámmag, az aprítóban adjuk hozzá az olajat.

Pisztáciakrém készítése

  1. A pisztáciát egy tepsin szétterítjük, és a sütőben 180 fokon kb. 10 percig pirítjuk.
  2. Öntsük át egy konyharuhára, és dörzsöljük le róla a héját, hogy szebb színű krémet kapjunk.
  3. Késes aprítóban krémesre daráljuk, hozzáadjuk az olajat is közben, a könnyebb darálás érdekében.
  4. Mikróban olvasszuk meg a fehér csokit közepes fokozaton, hogy ne égjen meg.
  5. Az olvasztott csokit adjuk pisztáciakrémhez és jól keverjük el. A krém a fehér csoki hozzáadásával válik az ismerős szép zöld színűre.

Pisztáciás tészta

  1. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rászórjuk az apró darabokra tördelt kadayif tésztát.
  2. Vigyázzunk, hogy a vaj ne kezdjen el megégni.
  3. Addig pirítsuk, míg aranybarna nem lesz a tészta.
  4. Keverjük össze az előzőleg elkészített pisztáciakrémmel és tahinivel.
  5. A magkrémeket lehet helyettesíteni a bolti változattal, de házilag elkészítve mindegyik sokkal finomabb.

Mascarponés csokikrém

  1. A jól lehűtött mascarponét és tejszínt egy keverőtálban közepes fokozaton kezdjük el felverni.
  2. Mikróban olvasszuk fel alacsony fokozaton az étcsokoládét.
  3. Az olvasztott csokit 1-2 evőkanálnyi mascarponés krémmel keverjük el, majd keverés közben csorgassuk a többi mascarponekrémhez. Adjuk hozzá a mézet és kóstoljuk meg, ízlés szerint lehet még édesíteni.
  4. Végül összeállítjuk a pohárkrémet, alulra kerül a mascarponés csokikrém, középre a pisztáciakrémes tészta és egy újabb mascarponekrémmel zárjuk.
  5. A tetejét darabolt pisztáciaszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Engem is magával ragadott a dubaji csoki-láz, ezért pohárkrém formájában álmodtam újra. Az eredmény felülmúlta a várakozásomat – most már én is értem, miért övezi ekkora rajongás!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek