Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis pohárkrém

Feketeribizlis pohárkrém
Feketeribizlis pohárkrém
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben érő fekete ribiszke bokor utolsó mézédes bogyóit használtam fel ehhez a hűsítő, savanykás desszerthez. Kimondottan felüdülést jentett a nagy kánikulában.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és egy kisebb lábaskába tesszük. Rászórjuk a cukrot, majd villával péppé zúzzuk, és felfőzzük. Friss lekvárt készítünk. Teljesen hidegre hűtjük.
  2. A mascarponét fellazítjuk a kefirrel. A hideg tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  3. Ezután poharakba rétegezzük a lekvárt és a tejszínhabos krémet. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és hidegen, tetszőlegesen díszítve kínáljuk.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
334 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárdesszert ribizlivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2018-08-10 11:36

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm szépen, hogy a mai napra desszertnek ajánlottátok a receptemet.
Andi

434
feketeribizli 20 dkg
cukor 2 ek
mascarpone 25 dkg
növényi tejszín 2 dl
kefir 2 ek