adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
434
Kalória
6.8g
Fehérje
16.9g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
46.8g
Víz
2g
Koleszterin
-
Élelmi rost
7.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
50g feketeribizli31 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
8g kefir5 kcal
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
200g feketeribizli123 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
30g kefir18 kcal
Összesen
1730
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
28.6g feketeribizli18 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
35.7g mascarpone144 kcal
-
28.6g növényi tejszín72 kcal
-
4.3g kefir3 kcal
Összesen
248
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 150.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 187 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 355 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1730
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
248
kcal
Elkészítés
- A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és egy kisebb lábaskába tesszük. Rászórjuk a cukrot, majd villával péppé zúzzuk, és felfőzzük. Friss lekvárt készítünk. Teljesen hidegre hűtjük.
- A mascarponét fellazítjuk a kefirrel. A hideg tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét.
- Ezután poharakba rétegezzük a lekvárt és a tejszínhabos krémet. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és hidegen, tetszőlegesen díszítve kínáljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 15 p
A kertünkben érő fekete ribiszke bokor utolsó mézédes bogyóit használtam fel ehhez a hűsítő, savanykás desszerthez. Kimondottan felüdülést jentett a nagy kánikulában.