r
Nosalty Logó

Kenyérlángos vagy langalló

Kati Mami
Kenyérlángos vagy langalló
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

590
Kalória
19g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
88.7g
Víz
45.8g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

Összesen 2951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tészta elkészítése

A feltétek és az összeállítás

Összesen 259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7642 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    5186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    299.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 2951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A liszteket tálba mérjük, és a közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és beleöntjük a langyos tejet. Kicsit megkeverjük, és szórunk rá kevés lisztet. Megvárjuk míg felfut.
  2. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű kefirt és a sót. Elkezdjük dagasztani, és óvatosan adagoljuk a vizet ha szükséges. Inkább lágy tésztát készítünk. Beledolgozzuk a 2 ek. olajat is.
  3. Ha kész addig hagyjuk pihenni, amíg a sütőt begyújtjuk, és megkenjük a tepsit olajjal.
  4. A sütőlapon olajos kézzel kör alakúra nyomkodjuk a tésztát. Lehet vastagabbra is hagyni, akkor kisebb átmérőjű lesz, ki hogy szereti.
  5. Betoljuk a sütőbe, és elősütjük.

A feltétek és az összeállítás

  1. Mikor már látjuk, hogy szépen kel, és majdnem megsült, akkor kivesszük, és megkenjük a tejföllel vastagon, amibe belenyomtuk a fokhagymát, és kissé meg is sóztuk.
  2. Kirakjuk a tetejét a kolbásszal és a szalonnával.
  3. Rászórjuk a szálakra szedett hagymát, és az újhagymát is, amit felaprítottunk.
  4. Befedjük a reszelt sajttal, és vissza a sütőbe!, 15 perc alatt készre sül.
  5. Szeleteljük, és tálalható. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük, kirakodóvásárokon és egyéb ünnepeken, ha kapható, mindig veszünk egy darabot. Gondoltam én is megpróbálom. Mind elfogyott, az utolsó szeleteket tudtam csak lefényképezni.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek