Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepörkölttel megrakott lepény

Csirkepörkölttel megrakott lepény
Csirkepörkölttel megrakott lepény
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes étel!! Viszonylag hamar készen lehetünk vele, és nem kell az üzletbe szaladni valami ennivalóért.... :-))))

hozzávalók / 4 adag

lepény

pörkölt

ajánlat

Én most a pörköltbe nem tettem paradicsomot, se paprikát!!! - és direkt....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a kétfajta lisztet egy tálba mérjük, felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, a tejjel. Mikor felfutott, a liszthez adjuk, megsózzuk. Kevés olajjal kidolgozzuk, összegyúrjuk a tésztát. (Ha szükséges, kevés tejet adjunk még hozzá.) Megkelesztjük, langyos helyen letakarva.
  2. Közben a zsíron üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. A fűszerpaprikát hozzáadjuk, kevés vizet gyorsan hozzáöntve. A mosott, csontjától tisztított, apróra vágott csirkecombokat hozzárakjuk a hagymás egyveleghez. A fokhagymát is beletörjük. Kavargatva pörköljük legalább 20 percig, majd befűszerezzük. A kolbászt is hozzátesszük.Fedő alatt készre főzzük, ha szükséges, még ízesítjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük.
  3. Kiolajozunk egy tepsit, és a megkelt tésztát belesimítjuk. A langyosra hűtött pörköltet a tésztára halmozzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon készre sütjük. Mikor kész, felvágva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
683 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: szüret, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos lepény,lepény hússal,sajtos húsos lepény,húsos kalács,sajtos lepény hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

880
finomliszt 30 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tej 1.5 dl
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
sajt 10 dkg
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
csirkecomb 3 db
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bazsalikom 0.5 teáskanál
kolbász 5 dkg
víz 0.5 dl