r
Nosalty Logó

Csirkepörkölttel megrakott lepény

Iluska
Csirkepörkölttel megrakott lepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

lepény

pörkölt

880
Kalória
37.3g
Fehérje
83.5g
Szénhidrát
43.3g
Zsír
129.2g
Víz
128.6g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

lepény

pörkölt

Összesen 880 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

lepény

pörkölt

Összesen 3517 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

lepény

pörkölt

Összesen 205 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 880 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6707.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    3367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 3517 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

lepény

  1. A tésztához a kétfajta lisztet egy tálba mérjük, felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, a tejjel. Mikor felfutott, a liszthez adjuk, megsózzuk. Kevés olajjal kidolgozzuk, összegyúrjuk a tésztát. (Ha szükséges, kevés tejet adjunk még hozzá.) Megkelesztjük, langyos helyen letakarva.
  2. Közben a zsíron üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. A fűszerpaprikát hozzáadjuk, kevés vizet gyorsan hozzáöntve. A mosott, csontjától tisztított, apróra vágott csirkecombokat hozzárakjuk a hagymás egyveleghez. A fokhagymát is beletörjük. Kavargatva pörköljük legalább 20 percig, majd befűszerezzük. A kolbászt is hozzátesszük.Fedő alatt készre főzzük, ha szükséges, még ízesítjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük.
  3. Kiolajozunk egy tepsit, és a megkelt tésztát belesimítjuk. A langyosra hűtött pörköltet a tésztára halmozzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon készre sütjük. Mikor kész, felvágva tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, ízletes étel!! Viszonylag hamar készen lehetünk vele, és nem kell az üzletbe szaladni valami ennivalóért.... :-))))

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek