Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös kenyérlepény

Fokhagymás-tejfölös kenyérlepény
Fokhagymás-tejfölös kenyérlepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretik a sós lepényeket, és most volt pizza. Gondoltam, ezzel örömet szerzek a gyermekemnek és a férjemnek. Gyorsan elkészül, és nagyon laktató étel egy kiadósabb leves után.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük héjában. Ezt a legjobb előtte való este megfőzni.
  2. Felfuttatjuk az élesztőt meleg, cukros tejben.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a burgonyát lereszelve, a sót, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  4. Kelesztjük legalább 20 percet.
  5. Addig felvágjuk a hagymát és a szalonnát apró kockára.
  6. A tejfölt a zúzott fokhagymával összekeverjük.
  7. A megkelt tésztát jól kivajazott tepsiben elnyomkodjuk, és elősütjük legalább 5 percig.
  8. Majd kivesszük, rásimítjuk a fokhagymás tejfölt, rászórjuk a kockára vágott hagymát, a szalonnát, és megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x28 cm
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 345
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérlepény, szalonnás-tejfölös kenyérlepény, fokhagymás-tejfölös, kenyérlángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1475
kenyérliszt BL80 50 dkg
burgonya 20 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
1 kávéskanál
tejföl 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
sajt 20 dkg
kolozsvári szalonna 40 dkg