Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros káposztaleves

Disznótoros káposztaleves
Disznótoros káposztaleves
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi vidékünkön ismeretlen ez a leves. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy Békés megyéből származó férjemnek olyan étel a kedvence, aminek én még csak hírét sem hallottam. Azóta persze megtanultam főzni ezt is.

Ha nem szeretjük valamelyik 'disznóságot' , nyugodtan hagyjuk ki, sőt, főzhetjük csak tarjából is, a leves nem lesz kevésbé finom. Friss kenyérrel tálalva olyan laktató, hogy nem is nagyon kell utána más.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat leöblítjük, a belsőségeket megtisztítjuk, azokat is mossuk. Darabolás nélkül mindent egy nagy fazékba teszünk, és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, főni tesszük. A habját szedegessük le.
  2. Ha már nem képződik több hab, beletesszük az átmosott, kicsavart aprókáposztát, a borsot teatojásba zárva, a hagymákat összeaprítva, és sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és két óra hosszat főzzük.
  3. A lisztből, az olajból világos rántást sütünk, ha kész, belekeverünk egy kis hideg vizet, meg a pirospaprikát.
  4. A levesből kivesszük a húsféléket, tálalásig melegen tartjuk, majd a levest berántjuk. Az elpárolgott  vizet pótoljuk.
  5. 10 percig főzzük a rántással, utánaízesítjük sóval. a borsot kivesszük.
  6. Tálalhatjuk is, a tejfölt és a főtt húsféléket mindenki maga szedi a tányérjába, rá pedig a levest.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 781
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csülkös savanyú káposzta, káposztaleves csülökkel és sertésnyelvvel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2011-12-31 11:53

Örülök, hogy tetszik, majd írd meg hogy sikerült. NEked is boldog új évet!
Ági

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-12-31 11:30

Kedves Sz. Ági !
Nem ismerem ezt a levest, pedig a szomszédos Csongrád megyében élek.
Viszont az újdonságokat imádom kipróbálni. El is mentettem és köszönöm !
B.U.É.K. ! Szép ünnepet kívánok: Anci

412
sertéstarja 20 dkg
sertéscsülök 0.5 kg
sertésszív 30 dkg
sertésvese 30 dkg
sertésnyelv 10 dkg
savanyú káposzta 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 2 púpozott ek
napraforgó olaj 3 ek
bors 10 szem
tejföl 4 dl
víz 2.5 l