r
Nosalty Logó

Disznótoros káposztaleves

Sz. Ági
Disznótoros káposztaleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

414
Kalória
30.7g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
562.3g
Víz
256.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    562.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11030.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    768 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    5924 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    4498.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2095 micro
Összesen 3295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat leöblítjük, a belsőségeket megtisztítjuk, azokat is mossuk. Darabolás nélkül mindent egy nagy fazékba teszünk, és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, főni tesszük. A habját szedegessük le.
  2. Ha már nem képződik több hab, beletesszük az átmosott, kicsavart aprókáposztát, a borsot teatojásba zárva, a hagymákat összeaprítva, és sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és két óra hosszat főzzük.
  3. A lisztből, az olajból világos rántást sütünk, ha kész, belekeverünk egy kis hideg vizet, meg a pirospaprikát.
  4. A levesből kivesszük a húsféléket, tálalásig melegen tartjuk, majd a levest berántjuk. Az elpárolgott vizet pótoljuk.
  5. 10 percig főzzük a rántással, utánaízesítjük sóval. a borsot kivesszük.
  6. Tálalhatjuk is, a tejfölt és a főtt húsféléket mindenki maga szedi a tányérjába, rá pedig a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 150 p

A mi vidékünkön ismeretlen ez a leves. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy Békés megyéből származó férjemnek olyan étel a kedvence, aminek én még csak hírét sem hallottam. Azóta persze megtanultam főzni ezt is. Ha nem szeretjük valamelyik 'disznóságot' , nyugodtan hagyjuk ki, sőt, főzhetjük csak tarjából is, a leves nem lesz kevésbé finom. Friss kenyérrel tálalva olyan laktató, hogy nem is nagyon kell utána más.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek