r
Nosalty Logó

Bulguros hús

Katrin
Bulguros hús
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

340
Kalória
19.2g
Fehérje
26.6g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
291.1g
Víz
83.3g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 340 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3885.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4855 micro
Összesen 1697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat. A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük a víz kb. felével. Beleszórjuk a borsot, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát, és azokat is belerakjuk.
  2. Forrás után kb. 15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért néha megkevergetjük. Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót. Ráöntjük a többi vizet, s fedő alatt puhára főzzük még kb. 15-20 percig, közben többször megkeverjük.
  3. Ha úgy látjuk, hogy még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit. Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk alatta a gázt, de még kb. 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, és magába szívja a nedvességet.
  4. Én ilyenkor ki szoktam venni a paradicsom- és a paprikadarabokat, s csak utána tálalom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Nagyon szeretjük a rizses húst, ez a bulguros hús ugyanolyan finom, de sokkal egészségesebb.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...