Nosalty Logó

Magyaros római tál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Miss Sweetly
Magyaros római tál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 603 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2414 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 603 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2414 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat egy óra hosszára hideg vízbe beáztatjuk. Az így előre beáztatott római tálat kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, és az apróra vágott vöröshagyma felét rászórjuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, egyharmad részével betakarjuk a szalonnás hagymaréteget.
  3. A kiklopfolt vékony hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, és felét a burgonya rétegre terítjük. A húsokra lecsót teszünk, majd beborítjuk burgonyával. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  4. Az ételízesítőt feloldjuk 1 dl vízbenvagy a lecsó maradék levével, és ráöntjük.
  5. A tálat befedjük, hideg sütőbe tesszük, és először csak kis hőfokon 10 percig(ez fontos, különben a hirtelen forró sütőben megreped a tál), majd folyamatosan forró sütőben 60 percig sütjük. Ezután levehetjük a fedőt, lemerünk a léből ha sokat enged, majd a tetejét megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 78033
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miss Sweetly 97 recept

Kerestem egy római tálas receptet, mert a tálamat már rég használtam. Ez a recept kerekedett belőle. Finom, ízletes, omlós (de nem szétfövő) étel lett. A cserépedényben készült ételek íze mindig nagyon jó, mert a párolási-sütési folyamat alatt van ideje a benne levő különféle ízű nyersanyagoknak jól összeérni. Mindemellett nem kell sokat vacakolni, nincs vele sok dolgunk, csak összekészítjük a belevalót, betesszük a sütőbe és utána már sül szépen. Csak annyit kell tudni, hogy körülbelül mennyi idő alatt sül meg az étel. Nem kell mellette állni, lehet más teendőkkel foglalkozni, vagy épp pihenni kicsit, kinek mi tetszik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem vagyok szakács, csak lelkes amat?r (kb.45 éve f?zök, sütök boldogan), de kett? db. észrevételem lenne: - én a füstölt szalonnát el?bb kisütném mert a tálban csak f? (f?tt szalonna...) a zsírja felhasználható a lecsóhoz. Miért van szükség az ételízesít?re? A lecsónak , (kivéve ha üveges) nem szabad annyi levének lenni, mert ugye a lecsót sütjük és nem f?zzük.... Egyébként tetszik, hasonlót én is szoktam készíteni, csak én szeletelt bacon-nel bélelem a tálat. Remélem nincs harag, nem bántottalak meg! Hobbi szakács üdvözlettel : Bandipapa

gőzölög

Én is így készítem, mint Bandi papa, szeretjük, és finomabb a sült íz! Köszönjük!

Törölt felhasználó

Nem szabad egy éjszakán át áztatni a római tálat!!! Es? alkalom 1-2 óra utána elég egy negyedóra!!! Tönkre megy a túl áztatással. A krumpli is vizes úszni fog!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.