r
Nosalty Logó

Diótorta szaloki.rita konyhájából

NS
Diótorta szaloki.rita konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Diókrémhez

Vajkrémhez

797
Kalória
8.7g
Fehérje
82.1g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
30.9g
Víz
90g
Koleszterin
1.9g
Rost
64.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához

Diókrémhez

Vajkrémhez

Összesen 797 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához

Diókrémhez

Vajkrémhez

Összesen 9554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskótához

Diókrémhez

Vajkrémhez

Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 797 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    601.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    243 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3626.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    985.2 g
  • Cukor
    771 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2773 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 9554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval, a cukor felével kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat, a sütőport, a diót, a vizet, és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 175 fokon, alul-felül sütésen sül 25 percig. (Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg, a fölső emeletet kockára vágtam ki.)
  3. Diókrém: A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük.
  4. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük vele a tortát.
  5. Vajkrém: 20 dkg porcukrot 25 dkg puha margarinnal, pici dió aromával, csipet sóval nagyon habosra kikeverjük.
  6. Megkenjük vele mindkét torta külsejét, hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, beborítjuk fondanttal, díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám kedvenc tortája, sokszor elkészítettem már.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek