r
Nosalty Logó

Olajos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Olajos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5950 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 4982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 233 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, hogy legyen ideje kihűlni.
  2. A tojások fehérjét a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. Óvatosan belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, legvégül a diót. 200 fokon sütjük kb. 15 percig, majd mérsékeljük a lángot.
  3. Amíg a tészta sül, felverjük a tejszínhabot és hidegre tesszük.
  4. Miután a tészta megsült és kihűlt, vízszintesen elvágjuk, megkenjük a puding és tejszínhab keverékének a felével, másik felét a tetejére kenjük. Erre csurgatjuk az olvasztott csokit és egy villával összeborzoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25957
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olajos diótorta
Csiki Piroska 230 recept

Ha tortaformában sütjük, 4 tojásra átszámítjuk a mennyiséget. Krémezés előtt szoktam meglocsolni a tésztát 1,5 dl karamellel, vagy kakaós öntettel (nem kötelező, de finomabb)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek