Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajos diótorta

Olajos diótorta
Olajos diótorta
47 perc / előkészület: 20 perc sütés: 27 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tortaformában sütjük, 4 tojásra átszámítjuk a mennyiséget. Krémezés előtt szoktam meglocsolni a tésztát 1,5 dl karamellel, vagy kakaós öntettel (nem kötelező, de finomabb)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a pudingot, hogy legyen ideje kihűlni.
  2. A tojások fehérjét a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. Óvatosan belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, legvégül a diót. 200 fokon sütjük kb. 15 percig, majd mérsékeljük a lángot.
  3. Amíg a tészta sül, felverjük a tejszínhabot és hidegre tesszük.
  4. Miután a tészta megsült és kihűlt, vízszintesen elvágjuk, megkenjük a puding és tejszínhab keverékének a felével, másik felét a tetejére kenjük. Erre csurgatjuk az olvasztott csokit és egy villával összeborzoljuk.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 121
elküldve: 30
receptkönyvben: 578
elkészítve: 13/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diótorta, márványos diótorta

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Thu, 2013-12-26 00:45

Gyönyörű lett és a kóstolás alapján csodás íze van! Holnap debütál a családi ebéden! Köszi a receptet! :)

G.SZ.Andi
G.SZ.Andi Wed, 2013-11-27 17:26

Szia! Kipróbáltam a receptet, és nagy sikere volt! Sajnos nem volt itthon dió így mogyoróval készítettem el, de igy is nagyon finom lett. Köszönöm!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-11-25 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-05-17 22:39

Szeretek nálad böngészni Piroskám, de ez a süti elkerülte a figyelmemet. Nagyon jó, hogy megláttam, a hétvégi sütink ez lesz. Beszámolok majd:) Puszim: G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-05-18 06:53

Azért nem láttad Gabikám, mert ez egy régi recept, még 2011- ben tettem fel. Remélem ízleni fog, ha elkészíted. Az áztatás amit a stry-ban írtam jót tesz neki. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-05-18 10:17

Köszi a tanácsot Piroskám. Akkor így fogom csinálni, teszek rá karamellt az is nagyon szeretjük. Puszim: G

elora
elora Fri, 2013-05-17 19:03

Kedves Piroska,
az a helyzet, hogy nagyon szimpatikus a recept, viszont én utálom a diót :) Így hát automatikusan minden diós receptet olvasva azon szoktam gondolkodni, hogy miként lehet azt mogyorós-mandulás verzióban megvalósítani. Kérdésem, hogy szerinted működne ez a recept dió helyett őrölt törökmogyoróval, étolaj helyett mogyoróolajjal, és úgy hogy a krémbe is csempészünk némi darált mogyorót vagy kis nutellát? Szerinted összeállna ugyanolyan sűrűségűre a krém, nem lenne folyós vagy lenne valami gond vele?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-05-17 19:40

Kedves Elora!
A diót szoktam helyettesíteni őrölt mandulával, a törökmogyorót mi nem szeretjük, ezért soha nem próbáltam és a mogyoróolajat sem. Olaj helyett vajat, vagy Rámát adhatsz hozzá 10 dkg-ot. Ebben az esetben a cukorral és a tojássárgájával kell habosra kavarni. A krémhez adhatsz mogyorót, vagy nutellát az nem fogja elrontani. Próbálkozz nyugodtan, így születnek az új receptek. Ha elkészíted kíváncsi volnék az eredményre.

elora
elora Fri, 2013-05-17 20:06

Köszi a gyors választ, mindenképpen beszámolok róla, ha pár héten-hónapon belül elkészítem. Nyugi, nem vagyok "szakács" se itt a nosaltyn, se máshol, nem fogom saját receptként publikálni és elvenni a szerzői jogaidat :)

A mogyoróolajjal azért kacérkodom, mert én szeretem nagyon a mogyorót, van itthon mogyoróolaj is, nem sok mindent kezdtem még vele (azon kívül, hogy néha kiskanállal eszegetem mert úgy is finom), de írják róla sok helyen, h édes süteménybe a "vajat-olajat" helyettesíteni vele jó ízt ad, és ezért szeretném egyszer mogyorós süteménybe kipróbálni.

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-10-30 18:34

Az a helyzet, hogy nagyon eltérnek itt minálunk az árak. Mindegyik bolt annyiért ad mindent, amennyiért akar, ez időnként akár duplázódhat is. Én csak a helybéli árakról tudok neked beszámolni, a cukor 300.- a vajból 10 dkg is 300 .- körül van, a liszt 140 és 250 ft között, attól függ ki a gyártója. Egy átlagember keresete óránként 500.- ami azt jelenti, hogy egy ember egy órát dolgozik azért, hogy megvehessen pl egy 25 dkg-os Mascarponét.
Nem igazán tartom nagy ötletnek ezt az ármeghatározást, mert nagyon messze van a realitásoktól és a gyakorlattól is, mert mondjuk hiába kell valamihez csak 1 dl extraszűz olívaolaj, akkor is meg kell venni a fél literest vagy a literest, ami 1000.- körül van. Tehát hiába kell a sütibe csak 100 ft-nyi olaj, nekem az akkor is 1000.-ba kerül, és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy településenként is nagyon eltérőek az árak, tehát igazán nem nyújt semmiféle valós információt az itt feltüntetett ár.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2011-10-30 20:06

Köszönöm szépen az információt. Egyetértek veled az ármeghatározással kapcsolatban, főleg azok számára akik nem Magyarországon élnek.

benari
benari Sun, 2011-10-30 15:23

Amig Piroska megérkezik,addig szeretném tudatni,hogy tulajdonképpen ásványvizről van szó,gondolom annak is a szénsavas változatáról.Bocsánat Piroska.Üdv.mindenkinek,Benari

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2011-10-30 16:34

Köszönöm benari, hogy válaszoltál helyettem, valóban a szénsavas ásványvizről van szó. Piroska.

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-10-30 15:19

Nagyon gusztusos!
Jó nektek, ha ez a süti arra felétek kijön 130.-ból. Itt csak a tojásnak 30.- darabja...

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2011-11-19 19:43

Bajban voltam az árával, először nem is töltöttem ki, de rám szóltak. Lejben adtam meg az árát, de csak a számok mentek tovább, a lej törlődött. 13 lejbe került, az nálatok, ha jól számolom 1800 Ft, de ez sem reális, mert más a vásárló értéke. Örülnék, ha valaki leírná az alap élelmiszerek árát, hogy ilyen tévedésbe ne essek. Pl. a cukor, vaj, liszt stb. Piroska.

tiki
tiki Sun, 2011-10-30 13:38

Szia elárulnád nekem ,hogy mi az a borvíz?

830
tojás 6 db
cukor 200 g
napraforgó olaj 1 dl
ásványvíz 0.5 dl
finomliszt 150 g
dió 100 g
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tejszínízű pudingpor 2 csomag
tej 8 dl
cukor 6 ek
habtejszín 2 dl
tortabevonó 3 dkg