r
Nosalty Logó

Olajos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Olajos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 830 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4982 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 233 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 830 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5950 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 4982 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 233 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, hogy legyen ideje kihűlni.
  2. A tojások fehérjét a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. Óvatosan belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, legvégül a diót. 200 fokon sütjük kb. 15 percig, majd mérsékeljük a lángot.
  3. Amíg a tészta sül, felverjük a tejszínhabot és hidegre tesszük.
  4. Miután a tészta megsült és kihűlt, vízszintesen elvágjuk, megkenjük a puding és tejszínhab keverékének a felével, másik felét a tetejére kenjük. Erre csurgatjuk az olvasztott csokit és egy villával összeborzoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25403
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olajos diótorta
Csiki Piroska 228 recept

Ha tortaformában sütjük, 4 tojásra átszámítjuk a mennyiséget. Krémezés előtt szoktam meglocsolni a tésztát 1,5 dl karamellel, vagy kakaós öntettel (nem kötelező, de finomabb)

Hozzászólások

Damilli

Nagyon szép a fénykép!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Damili.

tiki

Szia elárulnád nekem ,hogy mi az a borvíz?

Csiki Piroska

Elnézést a borvízért, de mifelénk így hívják az ásványvizet.

Becsei Ágnes

Szia! Én is a borvízre vagyok kíváncsi, hogy az mit takar? Üdv: Ági

Csiki Piroska

Szia! T?led is elnézést. Szénsavas ásványvízr?l van szó. Piroska.

Tmea

Nagyon gusztusos! Jó nektek, ha ez a süti arra felétek kijön 130.-ból. Itt csak a tojásnak 30.- darabja...

Csiki Piroska

Bajban voltam az árával, el?ször nem is töltöttem ki, de rám szóltak. Lejben adtam meg az árát, de csak a számok mentek tovább, a lej törl?dött. 13 lejbe került, az nálatok, ha jól számolom 1800 Ft, de ez sem reális, mert más a vásárló értéke. Örülnék, ha valaki leírná az alap élelmiszerek árát, hogy ilyen tévedésbe ne essek. Pl. a cukor, vaj, liszt stb. Piroska.

benari

Amig Piroska megérkezik,addig szeretném tudatni,hogy tulajdonképpen ásványvizr?l van szó,gondolom annak is a szénsavas változatáról.Bocsánat Piroska.Üdv.mindenkinek,Benari

Csiki Piroska

Köszönöm benari, hogy válaszoltál helyettem, valóban a szénsavas ásványvizr?l van szó. Piroska.

Tmea

Az a helyzet, hogy nagyon eltérnek itt minálunk az árak. Mindegyik bolt annyiért ad mindent, amennyiért akar, ez id?nként akár duplázódhat is. Én csak a helybéli árakról tudok neked beszámolni, a cukor 300.- a vajból 10 dkg is 300 .- körül van, a liszt 140 és 250 ft között, attól függ ki a gyártója. Egy átlagember keresete óránként 500.- ami azt jelenti, hogy egy ember egy órát dolgozik azért, hogy megvehessen pl egy 25 dkg-os Mascarponét. Nem igazán tartom nagy ötletnek ezt az ármeghatározást, mert nagyon messze van a realitásoktól és a gyakorlattól is, mert mondjuk hiába kell valamihez csak 1 dl extrasz?z olívaolaj, akkor is meg kell venni a fél literest vagy a literest, ami 1000.- körül van. Tehát hiába kell a sütibe csak 100 ft-nyi olaj, nekem az akkor is 1000.-ba kerül, és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy településenként is nagyon eltér?ek az árak, tehát igazán nem nyújt semmiféle valós információt az itt feltüntetett ár.

Csiki Piroska

Köszönöm szépen az információt. Egyetértek veled az ármeghatározással kapcsolatban, f?leg azok számára akik nem Magyarországon élnek.

Törölt felhasználó

Kedves Piroska, az a helyzet, hogy nagyon szimpatikus a recept, viszont én utálom a diót :) Így hát automatikusan minden diós receptet olvasva azon szoktam gondolkodni, hogy miként lehet azt mogyorós-mandulás verzióban megvalósítani. Kérdésem, hogy szerinted m?ködne ez a recept dió helyett ?rölt törökmogyoróval, étolaj helyett mogyoróolajjal, és úgy hogy a krémbe is csempészünk némi darált mogyorót vagy kis nutellát? Szerinted összeállna ugyanolyan s?r?ség?re a krém, nem lenne folyós vagy lenne valami gond vele?

Csiki Piroska

Kedves Elora! A diót szoktam helyettesíteni ?rölt mandulával, a törökmogyorót mi nem szeretjük, ezért soha nem próbáltam és a mogyoróolajat sem. Olaj helyett vajat, vagy Rámát adhatsz hozzá 10 dkg-ot. Ebben az esetben a cukorral és a tojássárgájával kell habosra kavarni. A krémhez adhatsz mogyorót, vagy nutellát az nem fogja elrontani. Próbálkozz nyugodtan, így születnek az új receptek. Ha elkészíted kíváncsi volnék az eredményre.

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ, mindenképpen beszámolok róla, ha pár héten-hónapon belül elkészítem. Nyugi, nem vagyok "szakács" se itt a nosaltyn, se máshol, nem fogom saját receptként publikálni és elvenni a szerz?i jogaidat :) A mogyoróolajjal azért kacérkodom, mert én szeretem nagyon a mogyorót, van itthon mogyoróolaj is, nem sok mindent kezdtem még vele (azon kívül, hogy néha kiskanállal eszegetem mert úgy is finom), de írják róla sok helyen, h édes süteménybe a "vajat-olajat" helyettesíteni vele jó ízt ad, és ezért szeretném egyszer mogyorós süteménybe kipróbálni.

Gabys

Szeretek nálad böngészni Piroskám, de ez a süti elkerülte a figyelmemet. Nagyon jó, hogy megláttam, a hétvégi sütink ez lesz. Beszámolok majd:) Puszim: G

Csiki Piroska

Azért nem láttad Gabikám, mert ez egy régi recept, még 2011- ben tettem fel. Remélem ízleni fog, ha elkészíted. Az áztatás amit a stry-ban írtam jót tesz neki. Puszi: Piroska

Gabys

Köszi a tanácsot Piroskám. Akkor így fogom csinálni, teszek rá karamellt az is nagyon szeretjük. Puszim: G

Csiki Piroska

"o" ez elmaradt a story-ból

G.SZ.Andi

Szia! Kipróbáltam a receptet, és nagy sikere volt! Sajnos nem volt itthon dió így mogyoróval készítettem el, de igy is nagyon finom lett. Köszönöm!

Csiki Piroska

Szívesen és örülök, hogy ízlett. Biztosan mogyoróval is finom:) Piroska

aantee

Gyönyör? lett és a kóstolás alapján csodás íze van! Holnap debütál a családi ebéden! Köszi a receptet! :)

Csiki Piroska

Nagyon szívesen, jó étvágyat hozzá :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek