r
Nosalty Logó

Cica mintás hamis zserbó torta

SüniSüti
Cica mintás hamis zserbó torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Borítás

486
Kalória
6.7g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
26g
Zsír
20g
Víz
61g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 5814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Töltelék

Borítás

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    312.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    2655 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    693.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 5814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kivesszük a hűtőből, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és átszitáljuk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz. Mindez ahhoz kell, hogy a piskótánk állaga megfelelő legyen.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük. A fehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és így még keményebb állagúvá habosítjuk.
  4. A sárgájás keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a tejet, olajat és a lisztes-diós-sütőporos keveréket. Végül a habot is kanalanként óvatosan hozzáforgatjuk egy kézi habverő segítségével.
  5. A forma alját sütőpapírral kibéleljük, fontos, hogy az oldalát ne vajazzuk meg. A sütőt melegítsük elő 170 fokosra. A tésztánkat öntsük a formába, és egy kicsit folyassuk körbe a szélén, hogy magasabban legyen, mint a tészta szintje, így segítjük a piskóta felemelkedését. Kb. egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Töltelék

  1. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és egy éles kés segítségével körbevágjuk az oldalánál, hogy ki tudjuk venni a formából. Majd az alján lévő sütőpapírt is eltávolítjuk.
  2. 3 rétegbe vágjuk, és a rétegek közé betöltjük a baracklekvárt.

Borítás

  1. A csokit az olajjal, tejjel alacsony lángon felolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Behűtjük, majd mikor megkeményedett, a dekortoll segítségével megdíszítjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Anyu születésnapjára szerettem volna egy gyorsan elkészíthető, mégis mutatós tortát készíteni, aminek az ízvilága a kedvenc sütijének, a zserbónak az aromáit foglalja magában. Emellett arra is törekedtem, hogy a piskótalapot legalább 3 részre lehessen vágni, - ezzel is imitálva a zserbó rétegeit.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek