r
Nosalty Logó

Diótetős meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Diótetős meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók az omlós tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a diós tetőhöz

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók az omlós tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a diós tetőhöz

Összesen 2600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók az omlós tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a diós tetőhöz

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 2600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók az omlós tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a diós tetőhöz

Elkészítés

Hozzávalók az omlós tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd az összes többi hozzávalóval együtt jól gyúrható tésztát gyúrunk. (A tejfölt fokozatosan addig adagoljuk, amíg el nem érjük ezt az állagot.)
  2. Amíg elkészítjük a tölteléket, alufóliában tegyük pihenni a hűtőbe.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A kimagozott meggyet a cukorral főzni kezdjük, és annyi meggylevet hagyunk rajta, hogy picit ellepje (nem kell teljesen ellepnie, mert főzés közben is levet enged).
  2. Ízesítjük rumaromával és fahéjjal, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt, és jól összeforraljuk.
  4. Félrehúzzuk, és kicsit hűlni hagyjuk.

Hozzávalók a diós tetőhöz

  1. A tojásfehérjét a cukorral és a citrommal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet is.
  2. Elkezdhetjük a sütemény összeállítását: az omlós tésztát kivesszük a hűtőből, és kör alakúra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kerek piteformát, és forma oldalára is rányomkodjuk a tésztát.
  3. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és erre jöhet a meggyes töltelék.
  4. A meggyre rásimítjuk a dióhabot, végül megszórjuk a durvára vágott dióval és a porcukorral.
  5. 175 fokon kb. 60 percig sütjük úgy, hogy az első negyed óra után teszünk a tetejére egy darab alufóliát, hogy nehogy megégjen a dió a tetején.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8296
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Önmagában is nagyon szeretjük a meggyes pitét. Persze az igazi, ízes meggyes pitét, amiben nem kell nagyítóval keresni a tölteléket. A diós réteggel a tetején pedig igazán különleges és finom pitét tudunk produkálni.

Hozzávalók

Hozzávalók az omlós tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a diós tetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.