Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes lepény 2.

Meggyes lepény 2.
Meggyes lepény 2.
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy nagyon jó Bögrés sütemények című könyvem, és régóta szemezek ezzel a recepttel. Gondoltam, mivel már lehet friss meggyet kapni, kipróbálom végre. És nem csalódtam, nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi kikenéséhez és a süti tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, a meggyet kimagozzuk, vagy ha üveges, lecsepegtetjük, és megszórjuk a vaníliás cukorral.
  2. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk.
  3. A sütőport, lisztet, keményítőt összevegyítjük, és a vajas masszához adjuk.
  4. Végül a jól lecsepegtetett meggyet belekeverjük.
  5. A tepsibe öntjük, és 25-30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 319
elküldve: 2
receptkönyvben: 144
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lejla

Mióta szakács: 2010.03.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes bögrés sütemény, kevert sütemény meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1351
meggy 1 kg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
cukor 1.5 bögre
tojás 5 db
finomliszt 2 bögre
étkezési keményítő 1 bögre
sütőpor 1 tk
vaj 1 ek
porcukor 1 ek