r
Nosalty Logó

Pozsonyi kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Pozsonyi kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4797 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 801 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8296.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    3358 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    972 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    987 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1238 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 4797 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
  2. Ezalatt avajat habosra keverjük 60 gporcukorral, 1 tk. vaníliás porcukorral. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat,tejfölt, és összekeverjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A darált mákot összekeverjük a maradék porcukorral.
  3. A kifőtt, leszűrt tésztát hozzáadjuk a tojásos masszához, majd óvatosan belekeverjük a fehérjehabot is.
  4. Egy mélyebb tepsit, vagysütésálló edényt kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórunk.
  5. Kb. a harmadát a tésztának beleöntjük a sütőedénybe, rászórjuk a cukros mákot, mazsolát, megint egyharmad tésztát simítunk rá. Most jön a baracklekvár, és a legvégénújbóltészta kerül rá.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, aranybarnára sütjük.
  7. Nem túl forrón tálaljuk, de előtte megszórjuk házi vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 239
  • Össznézettség: 74761
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Tartalmasabb leves után kitűnő második fogás lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pozsonyi kocka
Vicikó 251 recept

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti a mákot... ;-) Nem mellékesen, Lajos Mari egyik szakácskönyvéből való a recept. Ugyan egy kis korrekcióval, mert én több mákkal és lekvárral készítem. De köszönjük neki, mert nagyon finom!  :-)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Vicikó! Millió köszi érte, mentettem.:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! Nagyon szívesen! ;-) Én pedig szép hetet kívánok Neked! Üdv: Vici

pussycat

Szia Vici! Azt hiszem, hogy kezetfoghatunk makimadattal kapcsolatban. Makbol en sem tudok eleget enni. Ma elkeszitettem ezt a csodat, de nem csak en, hanem az egesz csaladnak az volt a velemenye, hogy nagyon finom. Amikor mar harmadszor akartam megpakolni a tanyeromat, a fiam ram szolt: " Anyu, betegre eszed magad", erre en: "a maktol meg sose lettem beteg" (ez igaz is). Azon csodalkozom, hogy alig van ra hozzaszolas. Mindenesetre, isteni lett, halasan koszonom a receptet. Puszi, Veronika

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.