Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pogácsa

Diós pogácsa
Diós pogácsa
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy elronthatatlan tésztarecept és egy ízletes, és látványos díszítés kombinációja azoknak, akik nem szeretnék a tésztát is dióval ízesíteni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, vizet, olajat meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, megvárjuk míg felfut.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, majd összedolgozzuk.
  3. Fél órát pihentetjük.
  4. Többször hajtogatva kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  5. Tepsibe rendezzük, tojással lekenjük, fél diót böködünk a tetejére. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 037
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöttöm

Mióta szakács: 2012.02.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós pogi, pogácsa, pogácsa dióval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm
Pöttöm / Pöttöm Thu, 2013-02-07 22:07

Hát ezesetben osszál 2-vel, vagy 4-el... Nem gondoltam, hogy ez problémát jelent. Azért a 8 fő, mert házibulihoz szoktam elkészíteni...

889
finomliszt 100 dkg
tej 2 dl
víz 2 dl
napraforgó olaj 3 dl
friss élesztő 5 dkg
1 ek
cukor 1 ek
tojásfehérje 1 db
dió 15 dkg